Verde pentru programul „o masă caldă” în patru școli din Cluj-Napoca. Care sunt acestea

Verde pentru programul „o masă caldă” în patru școli din Cluj-Napoca. Care sunt acestea
| Foto: portalinvatamant.ro

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, programul „O masă caldă la școală”, care va fi implementat în patru unități de învățământ din municipiu.

Astfel, pentru introducerea programului guvernamental a fost necesară dezbaterea și votul pe trei proiecte de hotărâre, printre care și o rectificare a bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2022.

„Imediat după ce noi am adoptat bugetul municipiului, săptămâna următoare a apărut o hotărâre de guvern prin care a fost aprobat programul o masă caldă în trei școli din Cluj-Napoca, alături de multe altele din România. Am considerat că, este obligatoriu să intrăm imediat în ședință extraordinară de CL, să integrăm acest program și să-l mai completăm cu încă o școală.

Dacă amânam pentru ședința ordinară din luna martie, ar fi însemnat privarea copiilor de acest drept legal pe care îl au. Investiția primăriei în acest proiect este de aproximativ 300.000 de euro, deoarece am majorat de la 10 la 15 lei de beneficiar și am mai adăugat o unitate de învățământ”, a afirmat primarul Clujului, Emil Boc.

Proiectele au „trecut” în unanimitate de voturi.

Unitățile de învățământ în care va fi implementat programul „O masă caldă la școală”:

- Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”;
- Colegiul de Servicii în Turism „Napoca”;
- Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr”;
- Școala Gimnazială „Traian Dârjan” (program susținut în integralitate de primăria Cluj-Napoca)

Comenteaza