Viitorii studenţi se înghesuie la UBB. Cu 2.000 mai multe dosare depuse ca anul trecut

Viitorii studenţi se înghesuie la UBB. Cu 2.000 mai multe dosare depuse ca anul trecut
Aproape 17.000 de candidați și-au depus din 14 până în 21 iulie dosarele de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), numărul lor fiind cu aproape 2.000 mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform statisticilor oferite de conducerea instituţiei de învăţământ superior, în total au fost depuse 13.000 de dosare pentru învățământul cu frecvență (IF).

Perioada de înscrieri continuă până în 22 iulie la Facultatea de Fizică, cea de Biologie și Geologie, cea de Știința și Ingineria mediului, respectiv la cea de Business, și până în data de 27 iulie pentru Faculatea de Teologie Reformată.

La masterat și-au depus candidatura peste 3.000 de studenți licențiați, în condițiile în care trei dintre facultățile UBB, cea de Drept, cea de Litere și cea de Teatru și Televiziune, specializarea teatru contemporan (actorie și teatrologie) vor organiza admitere pentru programele de master doar în sesiunea din septembrie. De asemenea, Facultatea de Matematică și Informatică începe abia marţi, 21 iulie, înscrierile la aest nivel.

Cele mai multe dosare depuse au fost înregistrate la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde 2.239 de candidaţi se luptă pentru cele 646 de locuri bugetate scoase la concurs. Totodată, 479 de absolvenţi de liceu vor să ocupe unul din cele 45 de locuri fără plată (10,6 candidați/loc bugetat) de la specializarea informatică economică.

Concurenţa este acerbă şi la Facultatea de Litere, la programul de limba şi literatura engleză, unde sunt 309 candidați pentru 44 de locuri bugetate, dar şi la specializarea kinetoterapie şi motricitate specială a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, unde pentru cele 25 de locuri la buget s-au depus 172 de dosare.

În topul preferinţelor absolvenţilor de liceu se mai regăseşte Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, la specializarea psihologie fiind 407 candidați înscrişi pentru 68 de locuri bugetate. 

Calendarul admiterii cuprinde în continuare afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile. Rezultatele finale ale procesului de admitere urmează să fie afişate până în data de 31 iulie pe site-ul fiecărei facultăţi.

Comenteaza