Zeci de note de 10 la admitere la UMF Cluj. Cu cât s-a intrat la fiecare specializare în parte

Zeci de note de 10 la admitere la UMF Cluj. Cu cât s-a intrat la fiecare specializare în parte

Peste 1650 de candidați au susținut duminică examenul de admitere la programele de studiu de licență la Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

La concursul de admitere din acest an, care s-a desfășurat duminică, 21 iulie, au concurat 1.652 de candidaţi pe 750 de locuri bugetate și 405 locuri cu taxă.

Probele scrise au avut loc în spaţii special amenajate, în amfiteatrele universităţii, dar şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în organizarea concursului de admitere fiind implicate peste 350 de cadre didactice, studenţi şi personal administrativ din cadrul universităţii.

Cele mai căutate specializări au fost Medicina, care a înregistrat cel mai mare număr de candidaţi, cu 2,86 candidaţi pe un loc bugetat, şi Radiologia şi Imagistica, cu o concurenţă de 2,88 pe un loc la buget.

Programul de studii Medicină dentară a atras 194 de candidaţi, însemnând o concurenţă de 2,36 pe un loc. Programul de Tehnică dentară a atras 94 de candidaţi, având o concurenţă de 2,47 pe un loc.

Pentru programul de Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi noul program de studii Cosmetică Medicală şi Tehnologia Produsului Cosmetic s-a înregistrat o concurenţă de 1,72 pe un loc.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.

Zeci de note de 10 la admitere

Potrivit reprezentanților UMF Cluj-Napoca, anul acesta 36 de candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă.

La programele de studii Medicină şi Farmacie, media cea mai mare a fost 10.

La Medicină, la buget, nota cea mai mare a fost 10, iar cea mai mică 8,76. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,52, iar cea mai mică 8,46.

La Medicină Dentară, la buget, nota cea mai mare a fost 9,82, iar cea mai mică 7,48. La taxă, cea mai mare notă a fost 8,12, iar cea mai mică 7,03.

La Farmacie, la buget, nota cea mai mare a fost 10,00, iar cea mai mică 5,37. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,82, iar cea mai mică 5,13.

La Asistență medicală generală, la buget, nota cea mai mare a fost 9,84, iar cea mai mică 5,69. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,84, iar cea mai mică 5,88.

La Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, la buget, nota cea mai mare a fost 9,96, iar cea mai mică 7,57. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,51, iar cea mai mică 5,35.

La Radiologie și Imagistică, la buget, nota cea mai mare a fost 9,92, iar cea mai mică 9,20. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,68, iar cea mai mică 8,15.

La Tehnică dentară, la buget, nota cea mai mare a fost 9,91, iar cea mai mică 9,16. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,90, iar cea mai mică 8,88.

La Nutriție și Dietetică, la buget, nota cea mai mare a fost 9,84, iar cea mai mică 5,92. La taxă, cea mai mare notă a fost 9,61, iar cea mai mică 5,99.

La Cosmetică Medicală și Tehnologia Produsului Cosmetic, la buget, nota cea mai mare a fost 9.90  iar cea mai mică 7.92. La taxă, cea mai mare notă a fost 9.90, iar cea mai mică 5.83. 

La programul de studiu Medicină, doi candidaţi au fost admişi fără concurs, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

“Şi în acest an am avut tineri candidaţi foarte bine pregătiţi, dintre care unii au trecut examenul cu notă maximă, lucru foarte rar la un examen atât de dificil, şi mă bucur să constat că interesul pentru profesiile din domeniul sănătăţii rămâne ridicat. Concursul de admitere s-a desfăşurat în condiţii impecabile, astfel încât candidaţii să îşi poată concentra atenţia şi emoţiile doar în scop constructiv, la rezolvarea grilelor. Le sunt recunoscătoare colegilor mei care, din nou, s-au mobilizat exemplar. Îi felicit şi le urez mult succes viitorilor noştri studenţi”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF Cluj-Napoca.

Rezultatele provizorii ale examenului au fost făcute publice pe site-ul universităţii.

Rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa marţi, iar candidaţii declaraţi admişi îşi vor putea confirma locul în perioada 29 iulie - 9 august.

Comenteaza