Video Emil Boc: „Trebuie să continuăm extinderea vieții de calitate în fiecare colț al orașului”

Emil Boc: „Trebuie să continuăm extinderea vieții de calitate în fiecare colț al orașului”

Emil Boc și-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca, ocazie cu care a transmis că orașul nostru este pe direcția cea bună, dar cu siguranță mai sunt multe lucruri de făcut. Edilul a explicat la ZIUA LIVE, care e viziunea sa pentru a duce Clujul la nivelul următor.

Emil Boc a subliniat, la ZIUA LIVE, de ce în opinia sa, Cluj-Napoca este în privința dezvoltării, pe direcția corectă.

„Fiecare dintre noi are un plan prin care dorim să obținem mai mult, în plan personal. E la fel și în cazul orașelor. Încercăm să realizăm cât mai multe dintre lucrurile care sunt necesare aici la Cluj, astfel încât oamenii să nu aibă niciun fel de barieră să găsească aici acele lucrurile necesare, să nu mai fie nevoiți să plece în alte părți, unii dintre ei.Trebuie să facem ce ține de noi omenește, pentru a rămâne o societate închegată. Iar ce am făcut până acum arată că suntem pe direcția corectă. România a pierdut peste 4 milioane de români, noi în Clujul metropolitan nu am pierdut populație, asta =nseamnă că ceva se întâmplă în direcția bună.

Că am fost numiți de Banca Mondială ca oraș magnet arată că suntem pe direcția bună și că oamenii vor în continuare să vină la Cluj și să nu mai plece, că orașul este pe primul loc în materie de calitate a vieții și că din punct de vedere economic am recuperat ultimii 20 de ani și suntem primul după capitală inclusiv din punct de vedere economic, eram pe locul 5, că în clasamentele europene suntem în primele 10 în diverse domenii, toate astea spun ceva. În unele clasamente în materie de siguranță suntem foarte bine plasați, la fel în materie de orașe care au un plan de a asigura o calitate a vieții bună la Cluj suntem în primele zece din UE. Deci toate aceste lucruri arată că suntem pe o direcție corectă, iar această direcție trebuie accelerată”, a declarat Emil Boc.

Edilul a mai subliniat că această direcție a fost stabilită de către Primărie „după ce ne-am consultat cu toți cei care se pricep la strategii, după ce ne-am consultat cu toți cei interesați din Cluj să aibă un punct de vedere și după ce s-a trecut de Consiliul Local, după care am făcut un plan, am căuat resurse financiare”.

Emil Boc- a precizat și ce înseamnă continuarea proiectelor împreună cu clujenii, pentru comunitate. „Eu sunt doar o componentă a acestui ecosistem de colaborare care a făcut posibil ca la Cluj să fie cum este astăzi. Am spus împreună (cu clujenii – n.red). Este meritul clujenilor, ei sunt cei care fac diferența în fiecare zi, noi ne facem datoria, și adunăm tot ce-i bun și ducem lucrurile în direcția corectă. De aceea am spus împreună la Cluj am reușit și în continuare vom reuși dacă vom păstra aceeași modalitate de lucru, vom fi învingători pentru o lungă perioadă de timp.

Eu am învățat de la viața administrativă cât de importantă este încrederea în societate, iar la Cluj avem un nivel de încredere mai mare decât în alte părți ale țării. Încrederea este ceea ce ține o comunitate mai mică, mai mare sau o societate împreună, este un liant, încrederea că putem reuși aici, la noi acasă. Această încredere trebuie cultivată în fiecare zi, prin politici care să nu dezbine oameni, prin diminuarea urii și a sentimentelor negative, prin eliminarea violenței, prin promovarea valorilor care să construiască, nu să distrugă.

(...)Trebuie să continuăm extinderea vieții de calitate în fiecare colț al orașului. Așa cum am creat două baze sportive, una în Mănăștur, alta în Gheorgheni, acum să dezvoltăm și parcul de la Expotransilvania într-o zonă atât de importantă și să dăm acestei zone ceea ce merită. Evident că au fost probleme și acolo, alții au vrut blocuri și acolo, ca și în Zorilor, unde a trebuit să luptăm ca să putem construi un parc, pentru o viață de calitate și pentru a reda orașul oamenilor și nu profitului. Sunt lucruri pe care le facem în fiecare zi, dar în același timp mergem acum mai departe, facem o școală nouă în Borhanci și creșă și grădiniță și bazin de înot, mergem mai departe să creăm un nou cartier în Sopor, să avem și școală în Bună Ziua, de avem nevoie și de creșă în Dâmbul Rotund, am modernizat malurile Someșului, adică fiecare colț al acestui oraș trebuie să treacă la nivelul următor.

Obiectivul fundamental este să ne ținem copiii și să țimen clujenii acasă”, a mai spus Emil Boc.

 

Comenteaza