CFR Cluj, puricat de Garda Financiară

CFR Cluj, puricat de Garda Financiară
Comisarii Gărzii Financiare din Cluj verifică de ieri clubul de fotbal CFR Cluj.

Şeful Gărzii Financiare Cluj, Emil Ilea, a confirmat existenţa controlului dar a refuzat să precizeze motivul. Verificarea va dura cel puţin câteva zile, "poate o săptămână, poate mai mult", a adăugat Ilea pentru ziuadecj.ro.

Controlul a început ieri, în aceeaşi zi în care şi clubul de fotbal Universitatea Cluj a fost verificat, de procurorii DIICOT, pentru posibile transferuri frauduloase ale unor jucători. Ilea neagă însă că ar fi o legătură între cele două controale. "Toţi au spus că noi am controlat ieri clubul, dar nu a fost aşa, nu noi facem controlul acolo", a spus el.

UPDATE

"Aici la club nu a fost nimeni", spune purtătorul de cuvânt al clubului de fotbal, Tudor Pop. "Birourile noastre sunt la stadionul CFR, suntem destul de puţini, iar aici n-a fost nimeni. Departamentul financiar şi juridic externalizat la o firmă care are sediul la Sigma, poate acolo au fost controale".

UPDATE 2

Preşedintele clubului spune şi el că la club nu a fost niciun control. "Eu sunt la club iar aici nu e niciun control, pe mine nu m-a acostat nimeni".

UPDATE 3

Potrivit unor surse judiciare procurorii DIICOT au solicitat informaţii cu privire la transferul jucătorilor Lacina Traore şi Michael Dorsin la echipe din Rusia, arată evz.ro.

Lacina Traore a fost transferat de la CFR la echipa Kuban Krasnodar iar mai apoi a ajuns la echipa Anji Mahachkala din Moscova. Procurorii au suspiciuni că suma trecută în contract diferă de la vânzător la cumpărător. CFR ar fi trebuit să încaseze o cotă din revânzarea jucătorului de la Kuban către o altă echipă.

evz.ro arată că preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a recunoscut că ruşii au trecut o altă sumă în contract şi de aceea CFR Cluj nu a mai încasat procentul de 10 la sută din preţul încasat de Kuban în urmă vânzării lui Traore la echipa Anji.


Procurorii DIICOT mai investighează anumite tranzacţii financiare pe care CFR Cluj le-a derulat cu un offshore din insulele exotice Seychelles dar şi împrumuturile financiare pe care Arpad Paszkany le-a acordat echipei de fotbal.

 

Vom reveni cu amănunte

Comenteaza