Clienţii contabilei-ţepare de la ADR-NV, care a construit blocuri în Floreşti cu banii furaţi, ar putea rămâne fără case VIDEO

Clienţii contabilei-ţepare de la ADR-NV, care a construit blocuri în Floreşti cu banii furaţi, ar putea rămâne fără case VIDEO
Zeci de clujenii care au cumpărat apartamente vândute de contabila Agenţiei de Dezvoltare Regională, arestată pentru înşelăciune, ar putea rămâne fără locuinţe. Autorităţile încearcă să recupereze de la Cosmina Druţă cele peste două milioane de euro dispărute din contul Agenţiei, iar cumpărătorii nu sunt încă proprietari pe apartamentele luate în rate de la firma contabilei. De frică să nu ajungă în stradă, mai mulţi clienţi au asistat astăzi la primul termen din proces, deşi nu au fost citaţi ca martori.

Clienţii lui Druţă au stat cinci ore pe holul Tribunalului în aşteptarea procesului în care este judecată contabila de la Agenţia de Dezvoltare Regională. Oamenii sunt îngrijoraţi că vor rămâne fără locuinţele cumpărate în rate de la firma Cosminei Druţă.

"Ne e frică că o să pierdem aceste apartamente şi o să rămânem în stradă. De ce? pentru că am cumpărat aceste apartamente, fiind oameni de condiţie medie, în rate şi firma e oprită, iar doamna e arestată. şi nu stim cine o să prea aceste apartamente", spune unul dintre cumpărători, Adrian Ciulea.

Un număr de 35 de persoane au cumpărate apartamente de la Cosmina Druţă. Oamenii au plătit ratele pe un an. Sumele variază între 3.000 şi 6.000 de euro.

Culmea este că toţi cei care au cumpărat locuinţe în blocul construit de firma Cosminei Druţă în Floreşti sunt prieteni sau cunoscuţi de-ai acesteia, care au profitat de ofertă: rate pe 20 de ani, direct la constructor. "Dacă ne-a adus in situaţia asta indirect suntem şi pe ea supăraţi. ea ne-a ajutat pe noi până să se întâmple problema, dar acum nu mai putem zice că e un ajutor", spune una dintre cumpărătoare.

Avocatul Agenţiei Regionale de Dezvoltare a precizat în cadrul procesului că urmează să se realizeze o trazacţie între agenţie şi firma contabilei, Vangher SRL, însă nu se ştie dacă în aceleaşi condiţii acceptate de Cosmina Druţă. Reprezentanţii ADRNV au refuzat să dea detalii despre caz reporterilor Realitatea TV.

Amintim că fosta contabilă a agenţiei, Cosmina Druţă, este judecată pentru că, în perioda 2009-2012, a sustras din conturile instituţiei circa 2,4 milioane euro. Procesul a fost amânat pentru data de 18 decembrie.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza