Ioan Irimie, sub tirul întrebărilor la CSM

Ioan Irimie, sub tirul întrebărilor la CSM
Procurorul Ioan Irimie, propus pentru funcţia de şef al DNA, va trebui să răspundă mâine întrebărilor membrilor CSM, în cadrul unui interviu ce va dura o oră şi jumătate.

Pe ordinea de zi din 22 noiembrie a Secţiei pentru procurori a CSM se află doar două puncte: „avizarea propunerii ministrului justiţiei de numire a domnului Ioan Irimie în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie" şi „avizarea propunerii ministrului justiţiei de numire a domnului Tiberiu-Mihail Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".

Procurorul clujean Ioan Irimie va trece prin „furcile caudine" ale CSM între orele 10-12, o jumătate de oră fiindu-i alocată pentru prezentarea proiectului, urmând ca apoi să răspundă întrebărilor care i se vor pune.

Ioan Irimie a fost propus de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru funcţia de şef al DNA, după ce mandatul lui Daniel Morar, alt procuror clujean, a expirat.

"Audierea va fi făcută de membrii Secţiei pentru procurori, adică Bogdan Gabor, Florentina Gavadia, Oana Haineala - vicepreşedinte CSM şi George Muscalu. Totodată, la audieri va participa şi Daniel Morar, în calitate de prim adjunct al procurorului general", a declarat pentru ziuadecj.ro Cristina Liţă din cadrul biroului de presă al CSM.

Citiţi subiectul pe larg în ediţia print ZIUA DE CLUJ de joi, 22 noiembrie 2012.

Vezi care sunt priorităţile lui Ioan Irimie în cazul în care va ajuge şeful DNA.

Ce avere are procurorul clujean propus la şefia DNA şi cât câştigă lunar.

Comenteaza