Cum doreşte procurorul clujean care se vrea şef la DNA să stopeze scurgerile de informaţii în presă

Cum doreşte procurorul clujean care se vrea şef la DNA să stopeze scurgerile de informaţii în presă
Candidatul la şefia DNA, procurorul clujean Irimie, spune ce ar face în cazul scurgerilor de informaţii, dacă va ajunge şef al structurii, în contextul în care multe stenograme din dosare care încă nu au ajuns pe fond sunt "scurse" în presă. Explicaţia sa -părerea mea este că aceste scurgeri de informaţii pot apărea de regulă când dosarul penal, în care se află notele de redare a convorbirilor, se află la instanţa de judecată pentru judecarea propunerii de arestare preventivă sau judecarea cauzei pe fond".

"În ce priveşte scurgerile de informaţii,  părerea mea este că totuşi acestea nu parvin de la procurori", spune Irimie. "Foarte uşor pot controla această situaţie", adaugă el, "pentru că procurorul de caz e cel care are acces la suporţii magnetici şi la notele de redare a convorbirilor telefonice, dar părerea mea este că aceste scurgeri de informaţii pot apărea de regulă când dosarul meu penal, în care se află notele de redare a convorbirilor, se află la instanţa de judecată pentru judecarea propunerii de arestare preventivă sau judecarea cauzei pe fond", spune el. Ce soluţii are? "Printr-o anchetă internă, dar dacă asunt sesizat cu acesteaaspecte, pot stabili dacă aceste scurgeri sunt din cadrul DNA, şi atunci să sesizez CSM pentru a lua măsurile care se impun".

Întrebat cum va proceda în ce priveşte relaţia cu presa, Irimie spune că orice informaţie va fi furnizată prin serviciul de presă al DNA. "Eu nu pot da informaţii sau aduce la cunoştinţa mass-mediei aspecte legate de un dosar penal şi în mod normal şi logic este ca toate aceste informaţii să fie primite de către media prin servciciul nostru de presă din cadrul DNA", spune el.

Ioan Irimie este invervievat astăzi în ce priveşte candidatura sa la funcţia de şef al DNA, după ce mandatul fostului şef, un alt procuror clujean - Daniel Morar - a expirat.

Comenteaza