Sute de persoane au luat cu asalt patinoarul din Dej, inaugurat astăzi FOTO/VIDEO

Sute de persoane au luat cu asalt patinoarul din Dej, inaugurat astăzi FOTO/VIDEO
În ciuda disputelor, care au avut loc săptămâna trecută în şedinţa ordinară a Consiliului Local Dej, astăzi, controversatul patinoar din centrul oraşului a fost inaugurat.

Chiar dacă primarul Dejului, Morar Costan, a obţinut certificatul de urbanism, autorizaţia de  construcţie şi avizul din partea poliţiei, săptămâna trecută, în cadrul şedinţei ordinare a lunii decembrie, consilierii locali din Dej au spus "nu" proiectului de hotărâre privind utilizarea temporară a domeniului public în perioada 15 decembrie 2012-15 martie 2013 pentru
amplasarea patinoarului artificial în Piaţa Bobâlna. Pe aleşii locali i-a nemulţumit faptul că nu au fost consultaţi în ceea ce priveşte amplasamentul terenului acoperit cu gheaţă.

Cu toate acestea, Morar a declarat atunci, imediat după şedinţă, că va merge înainte, iar "decizia primarului, rămâne decizia primarului". În aceste condiţii construcţia a continuat, iar astăzi patinoarul de la Dej a fost inaugurat. "Acest patinoar a fost dorința tinerilor și vă asigur că încet, încet vom asigura condiții necesare sportului de masă", a declarat primarul Morar Costan.

Cu mic, cu mare, dejenii au luat cu asalt patinoarul. Aproximativ 300 de persoane s-au bucurat de noul loc de recreere din centrul orașului. Nu au lipsit nici accidentările, însă acestea sunt obișnuite și nu au reprezentat o problemă pentru tineri.

În această seară, intrarea pe patinoar a fost liberă pentru toată lumea, însă de mâine copiii vor plăti 5 lei, iar adulţii 10 lei. Suprafaţa cu gheaţă va fi deschisă între orele 10:00 şi 22:00, iar în weekend până la ora 23:00. Pentru a se evita aglomeraţia pe patinoar, administraţia locală a stabilit serii de câte 90 de minute pentru persoanele care pătrund pe gheaţă.

Aproximativ 600 de mp şi o capacitate de 200 de persoane - atât are patinoarul de la Dej. Preţul care va trebui achitat de primăria Dej firmei de la care a fost închiriat patinoarul artificial este de 18.000 de euro.

Pentru ziua de mâine este programată o şedinţă extraordinară în Consiliul Local Dej, în care se va discuta din nou despre patinoarul din centrul oraşului.

Citeşte şi ce s-a întâmplat la şedinţa trecută.

Etichete
Comenteaza