Judecătoria i-a respins lui Moga, de la Galeriile Ferdinand, eliberarea contra plată

Judecătoria i-a respins lui Moga, de la Galeriile Ferdinand, eliberarea contra plată
Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Marius Moga, acţionar la Galeriile Ferdinand, a fost respinsă, marţi, de Judecătoria Cluj-Napoca.

Judecătoria Cluj-Napoca a prelungit arestul preventiv în cazul lui Marius Moga chiar cu o zi înainte de a decide dacă admite sau nu cererea acestuia de a fi eliberat pe cauţiune. Luni, în aceeaşi zi cu judecarea prelungirii arestului cu încă 29 de zile pentru Moga, instanţa a stabilit cauţiunea acestuia la suma de 10.000 de lei. Acesta a făcut dovada plăţii, însă marţi dimineaţa Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea. Avocatul Tiberiu Ban, unul dintre apărătorii lui Marius Moga, a arătat pentru ZIUA de CLUJ că hotărârea judecătoriei a fost atacată cu recurs.

Marius Moga a fost arestat în 20 decembrie 2012, cu mandat de la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri, după ce a tras, cu o armă de vânătoare mai multe focuri, în centrul oraşului. Incidentul a avut loc în 19 decembrie, în jurul orei 18:00, pe strada Regele Ferdinand din centrul oraşului, chiar în incinta Galeriilor Ferdinand. Martorii incidentului au relatat că Marius Moga, fiul patronului Mircea Moga, ar fi tras cu arma sa de vânătoare într-o poartă din incinta galeriei comerciale, care asigura ieşirea din spatele magazinului, din fericire nefiind nici o victimă. Bărbatul a reuşit să fugă de la locul faptei, însă a fost reţinut în scurt timp de poliţişti. În momentul incidentului, în magazin s-ar fi aflat mai mulţi clienţi. În urma arestării, Moga a făcut mai multe recursuri, precum şi o cerere de liberare sub control judiciar, însă toate aceste încercări de a scăpa de după gratii au fost sortite eşecului.

 

Etichete
Comenteaza