Scandal sexual în Poliţia din Cluj VIDEO

Scandal sexual în Poliţia din Cluj VIDEO
Scandalul hărţuirilor sexuale din Poliţie a ajuns şi la Cluj. O poliţistă s-a plâns conducerii Inspectoraului Judeţean de Poliţiei că şeful ei a hărţuit-o sexual. Singura măsură care s-a luat în urma memoriului poliţistei a fost mutarea ei la altă secţie. Comisarul acuzat a ocupat funcţia de şef al secţiei 4 din Mănăştur iar acum conduce secţia rurală din Floreşti.

O dată cu verificările comisiei de la Ministerul de Interne cu privire la cazurile de abuzuri sexuale din Poliţie, o angajată a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj a rupt tăcerea şi a povestit cum ar fi fost hărţuită de fostul ei şef.

"La o şedinţă de avansare, imediat după, m-a prins de mână şi m-a tras la el în braţe. Îmi aduc aminte cu groază de acele momente. Venea la mine în birou după ce plecau colegii mei, venea şi mă prindea de talie. Încerca să mă prindă şi eu mă retrăgeam. Dacă eu mă duceam după birou, venea după mine. Erau avansuri clare, fără discuţie", a relatat poliţista pentru Evenimentul Zilei.

Cel vizat de acuzele poliţistei este fostul şef al Secţiei 4 din cartierul Mănăştur, comisarul Alexandru Miron. La secţia 4 de poliţie a început scandalul sexual între agentul Lucia Bocos şi şeful ei, comisarul Alexandru Miron. Agentul a lucrat la sectia 4 din 2008 pana in 2011, cand in luna septembrie s-a transferat la altă secţie din Cluj-Napoca. Nici comisarul Miron nu mai lucrează la această secţie, este şeful secţiei rurale Floreşti.

Poliţista a înaintat un raport cu privire la şeful ei conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În urma verificărilor, s-a concluzionat că nu a existat nicio abatere disciplinară a comisarului Miron, iar poliţista a fost îndemnată să depună plângere penală.

"În urma verificărilor efectuate s-a concluzionat că aspectele sesizate nu s-au confirmat. Faptele prezentate nu au constituit indicii temeinice care să reflecte săvârşirea unei fapte de natură disciplinară, respectiv comportament nedeontologic din partea comisarului şef de poliţie. Menţionăm faptul că înainte de finalizarea verificărilor poliţista a fost îndrumată să depună plângere penală însă aceasta a refuzat", se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

După verificare, poliţista a fost mutată la altă secţie din oraş.

Agentul lucia bocos lucrază acum la secţia 1 de poliţie. am încercat să o contactăm, dar este în concediu, la fel ca şi comisarul Alexandru Miron.

Toate poliţistele din Cluj au fost întrebate zilele trecute dacă au fost abuzate sexual la serviciu de către o comisie de la Ministerul de Interne. Verificarea a venit în urma scandalului de la Balş, unde o poliţistă şi-a înjunghiat şeful care ar fi violat-o.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

Comenteaza