Contabila acuzată că a furat 2 milioane de euro de la ADR-NV cu care a construit blocuri în Floreşti şi-a recunoscut faptele. Cum se recuperează prejudiciul VIDEO

Contabila acuzată că a furat 2 milioane de euro de la ADR-NV cu care a construit blocuri în Floreşti şi-a recunoscut faptele. Cum se recuperează prejudiciul VIDEO
Fosta contabilă a Agenţiei de Dezvoltare Regională, acuzată că a sustras 2 milioane de euro din conturile instituţiei, şi-a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecată în regim de urgenţă. Instanţa a dispus astăzi ridicarea sechestrului de pe blocurile construite de Cosmina Druţă, astfel că locatarii pot să-şi plătească ratele în continuare la ADRNV, care îşi va recupera astfel o parte din prejudiciu.

 

Avocaţii fostei contabile de la ADRNV au solicitat astăzi judecarea în regim de urgenţă, deoarece clienta lor a recunoscut acuzele. Femeia s-a arătat dispusă să contribuie la recuperarea celor 2 milioane de euro sustraşi din conturile instituţiei. În acest sens, instanţa a ridicat sechestrul de pe blocurile ridicate de Druţă, pentru ca Agenţia să poată încasa banii de la cumpărătorii aparatamentelor.

"Instanţa a admis cererea noastră şi a dispus ridicarea sechestrului asigurator", spune avocatul Anatol Pânzaru. "Cererea a fost formulată în baza unui articol care permite inculpaţilor şi părţilor civile din dosar să acţioneze pentru recuperarea măcar în parte a laturii civile".

Cei peste 30 de oameni care au cumpărat apartamente în rate de la firma contabilei se bucură că sechestrul a fost ridicat. "E o veste bună să vedem negru pe alb că a fost de acord judecătorul cu plata ratelor (în contul ADR-NV-n.red.)", spune unul dintre cei care au cumpărat apartamente în blocurile din Floreşti ridicate de Druţă cu banii furaţi. "Teoretic se va schimba doar contul".

Instanţa l-a audiat pe soţul contabilei, inculpat şi el în dosar. Acesta a declarat că nu şi-a întrebat niciodată soţia cât câştigă la locurile de muncă. La următorul termen de judecată, în luna martie, vor fi audiaţi cei opt martori din proces.

Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

Comenteaza