Poliţiştii primesc abia acum banii pentru uniformele de anul trecut

Poliţiştii primesc abia acum banii pentru uniformele de anul trecut
Sindicaliştii din Poliţie au anunţat că angajaţii din sistem vor primi, începând de lunea viitoare, banii restanţi pentru echipament.

În 2012, poliţiştii nu au primit decât sub 10% din norma de echipament, adică 200 de lei în loc de 2.500 de lei. Banii pentru echipament sunt alocaţi de Ministerul Internelor pentru uniforme noi şi încălţăminte, iar anul trecut poliţiştii care au dorit să îşi înnoiască ţinuta au fost nevoiţi să scoată bani din propriile buzunare.

Situaţia restanţelor s-a lămurit abia de curând, în zilele următoare poliţiştii urmând să intre în posesia banilor pentru echipamentul de anul trecut. "În urma zvonurilor vehiculate în ultimele zile, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a solicitat, în mod oficial, lămuriri cu privire la plata contravalorii echipamentului restant din anul 2012. În acest sens, vă comunicăm că în perioada 18-20 Martie 2013, Ministerul Afacerilor Interne va vira sumele de bani necesare achitării integrale a contravalorii dreptului de echipare pentru anul 2012 către toate unităţile subordonate. Stimaţi colegi, vă reamintim că plata acestor drepturi reprezintă o obligaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor faţă de noi, si nu o favoare sau un pretext pentru a nu mai fi nemulţumiţi de salarizarea discriminatorie si preferenţială practicată în continuare de conducerea ministerului", au transmis liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Comenteaza