Casa contabilei Druţă, cumpărată de mama ei VIDEO

Casa contabilei Druţă, cumpărată de mama ei VIDEO
Apartamentele achiziţionate de Cosmina Druţă cu banii furaţi de la ADRNV nu au avut cumpărători. Singura participantă la licitaţia organizată miercuri pentru recuperarea prejudiciului creat de fosta contabilă a fost chiar mama acesteia. Femeia a cumpărat una din casele fiicei sale. O altă casă e scoasă la licitaţie astăzi.

Pentru a recupera o parte din prejudiciul de 4,5 milioane de euro creat de fosta contabilă Cosmina Druţă, cele două instituţii la care aceasta a fost angajată, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Vest (ADRNV) şi Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT) au început o serie de licitaţii prin care scot la vânzare bunurile pe care femeia le-a cumpărat din banii furaţi.

Miercuri, la prima strigare organizată de IRCETT, la sediul din comuna Rădaia, unde s-au scos la mezat mai multe apartamente şi locuri de parcare din Floreşti, o casă şi un autoturism Audi Q5, s-a prezentat un singur doritor: mama Cosminei Druţă. Locurile de parcare au avut preţuri de pornire între 3.700 şi 5.900 lei. Autoturismul, fabricat în 2011, a fost scos la vânzare cu suma de 133.000 de lei. "O singură persoană a participat la licitaţie şi a cumpărat casa scoasă la vânzare. E vorba de o casă din Dezmir. Imobilul a fost vândut la preţul de pornire", a declarat Viorel Boca, organizatorul licitaţiei. Casa, situată în localitatea clujeană Dezmir, are o suprafaţă de 45 de mp şi o grădină de 700 mp, fiind vândută cu suma de 137.271 lei. Pentru celelalte şapte imobile scoase la vânzare, între care apartamente de două, trei şi patru camere în Floreşti şi sediul firmei Cosminei Druţă şi a soţului acesteia, Vangher SRL, de pe strada Moţilor din Cluj-Napoca, nu s-au găsit cumpărători. Imobilele au avut preţuri cuprinse între 105.000-224.000 de lei, iar licitaţia pentru acestea şi pentru autoturismul încă nevândut se va relua.

Dacă miercuri, 3 aprilie, a fost ziua licitaţiei prin care IRCETT a încercat să recupereze o parte din banii sustraşi de fosta contabilă, joi, 4 aprilie, vine rândul ADRNV. Astfel, pe lista agenţiei se află un apartament cu patru camere, situat pe strada Muzeul Apei, din Floreşti, la preţul de 439.000 lei. Apartamentul, dispus pe două etaje şi mansardă, cu o suprafaţă de 178 mp, este ultrafinisat, are scară interioară şi loc de parcare de 15 mp inclus în preţ. Un alt imobil scos la vânzare este un apartament cu trei camere, tot pe strada Muzeul Apei, cu o suprafaţă de 112 mp, ADRNV cerând suma de 284.000 de lei. Spaţiul de 44 mp de pe strada Moţilor, unde funcţiona cafeneaua Tabu, deţinută de firma Vangher SRL, va fi scos, din nou, la vânzare şi joi, la preţul de 233.000 de lei. Ultimul bun de pe lista ADRNV, pentru licitaţie, este o altă casă din Dezmir, cu etaj, cu o suprafaţă ultilă de 153 mp şi teren de 750 mp. Casa, ultrafinisată, cu garaj, pivniţă şi magazie, două centrale termice proprii (un ape gaz şi alta pe curent) este scoasă la vânzare la preţul de 380.000 de lei. Licitaţia începe la ora 11:00 şi participarea se face în baza dovezii plăţii garanţiei: 1.000 de lei pentru fiecare bun licitat.

Zeci de apartamente, kilograme de aur şi maşini de lux

Din banii sustraşi de la ADRNV şi IRCETT, Druţă a cumpărat peste 30 de apartamente în comuna Floreşti, pe care ulterior le-a revândut. Aceasta a mai cumpărat şi 2 kg de aur, precum şi maşini de lux. Procurorii au sechestrat bunurile, însă instanţa, cu acordul tuturor părţilor, a dispus ridicarea acestei măsuri pentru ca ADRNV şi IRCETT să îşi poată recupera măcar o parte din prejudiciu. Majoritatea apartamentelor au fost înstrăinate deja de Druţă, care a încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu mai multe familii de clujeni. În cursul procesului în care Cosmina Druţă este judecată pentru înşelăciune, apartamentele au trecut în proprietatea ADRNV, iar cumpărătorii plătesc restul de rate către agenţie. Celelalte proprietăţi, nevândute, sunt scoase la licitaţie.

Comenteaza