O firmă din Oradea a vândut la Cluj produse software piratate

O firmă din Oradea a vândut la Cluj produse software piratate
O companie cu sediul în Oradea şi punct de lucru în Cluj a achiziţionat, în perioada iulie 2011-noiembrie 2012, pachete de Office 2003 Standard Edition incomplete – fără certificat de autenticitate – din Suedia şi le-a comercializat în România, atât prin punctul de lucru din Cluj-Napoca, cât şi online.

Prin revânzarea de software neautorizat, Evotrade nu doar că s-a expus riscului de investigație penală, dar și-a pus și clienții în situația de a utiliza programe nelicențiate corect, faptă care reprezintă infracțiune. Din momentul în care au fost descoperite aceste activități, Evotrade a încetat orice activitate neconformă legii, a demarat procedurile necesare intrării în legalitate și contactarea clienților în vederea recuperării acestor pachete și restituirii prețului plătit.

În 2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române a întocmit 313 dosare penale pentru piraterie software, 351 de persoane fiind cercetate pentru săvârşirea de infracţiuni de încălcare a drepturilor de autor asupra programelor pentru calculator. Potrivit IGPR, în 126 dosare penale a fost dispusă începerea urmăririi penale. În ceea ce priveşte programele aparţinând membrilor BSA | The Software Alliance, există 17 condamnări în 2012, dintre care 4 condamnări pronunţate împotriva administratorilor unor companii care au utilizat software piratat, iar 12 pentru cazuri de distribuire de programe pentru calculator pirat.

"Parteneriatul dintre Poliția Română și BSA s-a dovedit a fi unul extrem de benefic pentru instituția noastră care a primit sprijin atât în ceea ce privește prevenirea pirateriei software, cât și în acțiunile destinate combaterii faptelor circumscrise acestui domeniu. Demersurile comune sunt importante și prin prisma faptului că activitățile derulate în colaborare contribuie la îndeplinirea obiectivului strategic al Inspectoratului General al Poliției Române care vizează asigurarea climatului de legalitate mediului de afaceri", a spus Vasile Viorel, chestor de poliţie, adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

Etichete
Comenteaza