Paradă a maşinilor de epocă mâine la Cluj

Paradă a maşinilor de epocă mâine la Cluj
Paradă a maşinilor de epocă mâine la Cluj, cel puţin 30 din întreaga ţară.

 

Parada e organizată de filiala din Cluj a Retromobil Club România şi îşi propune să expună automobilele de epocă participante pe platoul din Piaţa Unirii între orele 9.30 şi 11.30, expoziţie urmată de o paradă prin centrul oraşului, cu punct terminus în parcarea de la Cora între orele 12 şi 13.30. În locurile de staţionare vor fi prezentate publicului toate automobilele participante, care apoi pot fi văzute de aproape.

"România se află în topul primelor zece ţări din Europa care au introdus automobilul şi este a şasea ţară care a organizat curse de automobile", explică Retromobil Club.

Retromobil Club România (RCR), asociaţia naţională a posesorilor şi restauratorilor de vehicule istorice, a luat fiinţă la Bucureşti în 1998. Membrii RCR deţin peste 500 de vehicule istorice fabricate în perioada 1901-1981, restaurate şi conservate în perfectă stare de funcţionare, sunt originale şi întrunesc criteriile de atestare ale FIVA (Federaţia Internaţională a Vehiculelor Vechi). Din 2003 RCR este membru FIVA.

Comenteaza