Comisia de Cultură şi Media a Senatului a venit la Cluj. Ce probleme a analizat şi cum ajută Clujul la concursul pentru capitala culturală europeană

Comisia de Cultură şi Media a Senatului a venit la Cluj. Ce probleme a analizat şi cum ajută Clujul la concursul pentru capitala culturală europeană
Comisia de Cultură şi Media a Senatului a venit azi la Cluj; toţi cei 11 membri s-au întrunit azi la Casa de Cultură a Studenţilor.

Comisia s-a întâlnit azi şi cu vicepreşedinţii Consiliului Judeţean din Cluj, Ioan Oleleu şi Vakar Istvan. Această întâlnire de lucru e prima a comisiei senatoriale care are loc în teritoriu şi urmăreşte identificarea principalelor probleme cu care acest sector se confruntă precum şi a modalităţilor în care, prin intermediul sau cu sprijinul comisiei parlamentare, ele pot fi soluţionate.

„Consider că nu întâmplător Clujul a fost ales pentru a fi gazda acestei primei întâlniri care se desfăşoară în teritoriu", spune Vakar. "Un element esenţial care a stat la baza acestei alegeri îl reprezintă statutul municipiului nostru reşedinţă de judeţ de al doilea mare centru al vieţii culturale, artistice şi academice, după capitală". Din comisia respectivă fac parte şi doi senatori clujeni, Laszlo Attila şşi Alexandru Cordoş.

„O atenţie aparte în cadrul discuţiilor purtate cu domnii senatori ai comisiei de cultură am acordat-o ideii de sprijinire a candidaturii Clujului pentru obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021", spune şi Oleleu. "În acest sens, pe lângă atuurile pe care Clujul, al doilea mare centru academic şi cultural al ţării le are în competiţia cu celelalte contracandidate, am subliniat faptul că obţinerea acestui statut este mai mult decât firească dacă avem în vedere desemnarea deja ca şi Capitală a tineretului în anul 2015. În paralel cu solicitarea pe care am adresat-o acestei comisii pentru a fi susţinuţi, am asigurat membrii camerei superioare a Parlamentului în legătură cu faptul că, inclusiv prin instituţiilor noastre de cultură, vom acorda sprijinul necesar în vederea derulării în bune condiţii a acestui ambiţios proiect".

Comenteaza