Canicula rămâne la Cluj şi în weekend. Cum te poţi proteja de soare VIDEO

Canicula rămâne la Cluj şi în weekend. Cum te poţi proteja de soare VIDEO
Temperaturile rămân ridicate şi în acest sfârşit de săptămână. Meteorologii anunţă că la Cluj pragul de 30 de grade celsius va fi depăşit. Medicii le recomandă clujenilor să bea cât mai multe lichide şi să nu iasă din casă în intervalul orar 11-16.

Chiar dacă vom avea parte de un weekend călduros, la Cluj se va răci începând de marţi.

"Rămânem cu o vreme călduroasă până luni inclusiv, de marţi vremea se va răci şi vom avea precipitaţii pe arii extinse", spune meteorologul Narcis Maier.

Meteorologii apreciază că în weekend ar putea creşte indicele de temperatură-umezeală. "N-ar fi exclus ca indicele de temperatură-umezeală să atingă şi să depăşească valoarea de 80 de unităţi datorită umezelii care există în aer", mai spune Maier.

Medicii le recomandă clujenilor, în special celor care suferă de boli cronice, să nu iasă din casă în intervalul orar 11-16.

"În primul rând persoanele în vârstă şi copii n-ar fi bine ca de la ora 11 până la ora 15-16 să iasă din casă decât strictul necesar. Şi pentru toţi ceilalţi e bine ca în perioada asta să aibă o îmbrăcăminte corespunzătoare, pălărie, umbrelă, sticluţă cu apă plată la îndemână, să consume lichide în cantităţi cât mai mari, să consume fructe, legume", spune medicul de familie Ioan Mureşan.

Clujenii se protejează de căldură cum pot mai bine. Copiii s-au răcorit astăzi în fântâna arteziană amplasată în Piaţa Unirii. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Specialiştii recomandă ca în perioada de căldură să ne îmbrăcăm cu haine de culori deschise.

Reporter:Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza