Organizatorii Transilvania Rally: Etapa s-a desfăşurat după ce a primit avizele necesare

Organizatorii Transilvania Rally: Etapa s-a desfăşurat după ce a primit avizele necesare
Organizatorii Raliului Clujului - Transilvania Rally prezintă, într-un comunicat de presă, măsurile de securitate care au fost luate cu ocazia competiţiei, în contextul incidentului tragic petrecut sâmbătă, când un spectator a fost accidentat mortal de o maşină din concurs.

"Transilvania Rally 2013 este etapă din Campionatul Naţional de Raliuri şi se desfăşoară cu acordul şi sub tutela Federatiei Române de Automobilism Sportiv. Aceasta etapa, ca orice competiţie auto de acest gen, s-a desfăşurat după ce a îndeplinit anumite condiţii, şi a primit avizele necesare de la autorităţile competente. Aici includem Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Brigada Mobilă de Jandarmi Cluj, Primăria şi Consiliul Local Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Panourile de avertizare conform cărora circulaţia va fi închisă au fost puse pe tot traseul cu două săptămâni înainte", au precizat organizatorii Transilvania Rally.

"Pentru acest eveniment au fost mobilizaţi 280 de jandarmi, 23 de poliţişti, 31 oameni de la o firmă de pază privată, 10 ambulante cu medic şi 6 maşini de pompieri cu personalul aferent
Pentru securizarea traseului s-au folosit 1500 metri de garduri de securitate şi 35.000 de metri de bandă de securitate/avertizare. Locul în care s-a produs tragicul accident este un loc interzis spectatorilor şi în acel loc se aflau conform planului de securitate un jandarm şi un poliţist. Proba specială de pe Dângău este o probă cu o vechime de 16 ani", adaăgă reprezentanţii organizatorilor.

Organizatorii şi-au manifestat înca o dată regretul pentru accident şi au transmis condoleanţa familiei victimei.

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost accidentat mortal sâmbătă, în cadrul probei speciale de la Dângău, după ce maşina condusă de echipajul Florin Tincescu / Iulian Nicolaescu a ieşit în decor şi s-a răsturnat peste el.

Comenteaza