Eliberarea lui Uioreanu Jr., revocată la Curtea de Apel Cluj

Eliberarea lui Uioreanu Jr., revocată la Curtea de Apel Cluj
Alexandru Uioreanu riscă să ajungă din nou după gratii, după ce Curtea de Apel Cluj a admis cererea de revocare a eliberării condiţionate dispusă după condamnarea acestuia pentru trafic de droguri.

 Curtea de Apel Cluj a revocat eliberarea condiţionată a lui Alexandru Uioreanu, la cererea reformulată, de această dată, de organele judiciare, după litera legii. Însă, Uioreanu jr. nu a fost încarcerat, decizia finală aparţinând instanţei supreme.

Alexandru Uioreanu riscă să ajungă din nou după gratii, după ce Curtea de Apel Cluj a admis la sfârşitul săptămânii trecute cererea de revocare a eliberării condiţionate, dispusă de Tribunalul Cluj după condamnarea acestuia pentru trafic de droguri. Amintim că, după un incident petrecut în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când Alexandru Uioreanu a fost surprins de poliţişti în compania lui Adrian Ciprian Tition, coinculpat în acelaşi dosar, oamenii legii au anunţat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care la rândul lor au sesizat instanţa solicitând revocarea eliberării tânărului pe motiv că şi-a încălcat obligaţiile stabilite de judecător. Însă, deoarece instanţa nu a fost legal sesizată, procedura cerând ca poliţiştii să sesizeze direct instanţa, nu procurorii, cererea a fost iniţial respinsă de Curtea de Apel Cluj. La scurt timp însă, poliţia a făcut o nouă sesizare, de această dată conform legii, iar vineri judecătorii au admis solicitarea şi au dispus înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu cea a arestului preventiv pentru 20 de zile, având în vedere că Uioreanu Jr. este minor.

Mandatul de arestare nu a fost însă pus în executare, întrucât avocaţii lui Alexandru Uioreanu au făcut recurs. Abia după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa va fi decisă şi soarta fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.
"Din dispoziţia Parchetului s-a emis o nouă sesizare de către organul judiciar penal competent, cel care era însărcinat cu supravegherea efectivă a măsurii de a nu părăsi localitatea", a declarat avocatul Tiberiu Ban cu privire la noua sesizare făcută de Secţia 3 de Poliţie a municipiului Cluj-Napoca. Avocatul a arătat în faţa instanţei că "nu a existat rea-credinţă, o voinţă manifestă a inculpatului minor de a încălca obligaţia de a nu lua contact cu unul dintre coinculpaţi", însă judecătorii au admis cererea anchetatorilor. Tiberiu Ban a apreciat, la ieşirea din sala de judecată, că probatoriul procurorilor în acest caz a fost fragil, fiind bazat în principal pe o declaraţie dată de Tition, care la momentul la care a fost prins în compania lui Uioreanu jr. era în stare de ebrietate şi se afla şi sub influenţa drogurilor, în acest sens fiind făcută încă o sesizare pe numele acestuia pentru o nouă infracţiune.

Alexandru Uioreanu, în vârstă de 17 ani, a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de dorguri, iar procurorii DIICOT au atacat sentinţa cu apel. (N.NAP) 7

 

Comenteaza