"Bătaie" politică pe premianţi VIDEO

Lupta politică de la Cluj este în avantajul elevilor eminenţi, care au luat nota maximă la Bacalaureat. După ce primarul Emil Boc le-a dat câte 1.000 de lei, astăzi adolescenţii au fost premiaţi şi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. Acesta a dublat suma oferită elevilor de Primărie şi i-a premiat în plus şi pe elevii de 10 de la Evaluarea Naţională.

La două săptămâni după ce primarul Emil Boc le-a dat câte 1.000 de lei elevilor cu media 10 la Bacalaureat, preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, le-a oferit câte 2.000 de lei.

Spre deosebire de primar, Uioreanu i-a premiat şi pe cei 15 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională. Pe lângă elevii de 10, atât primăria cât şi Consiliul Judeţean l-au premiat pe elevul cu Sindrom Down care a promovat Bacalaureatul. Până acum, autorităţile nici nu ştiau de existenţa lui.

"Suma e dubla fata de primarie, e o concurenta cu domnul Boc? nu, si anul trecut am dat tot 2000 fiecare cat poate pune la dispozitie. noi cons judetean am hot ca aceasta e suma", a precizat Horea Uioreanu.  Întrebat dacă ştia de acest elev preşedintele Cj a răspuns "da stiu de o luna, l-am si premiat egal cu rez celorlalti tineri".

Elevul cu sindrom Down, Mihai Mocean, nu a fost prezent la festivitatea de la Consiliul Judeţean, ci doar la cea anterioară de la Primărie.

Întrebat dacă ştia de acest elev anterior examenului de Bacalaureat, respectiv dacă a făcut ceva pentru el, primarul Emil Boc a răspuns că "am facut ce fac institutiile statului". "Stiam in masura in care este prins intr-o structura institutionala. Nu stiu de politica Consiliului Judetean dar e bine ca oricine sa aprecieze performanta de oriunde vine".

Primăria a alocat 16.000 de lei şi pentru cele şase şcoli de unde provin elevii de 10.

"Profesorii care au pregatit elevii au primit bani de la primarie. 2000 de lei pe scoala. Consiliul judeţean nu", a menţionat Laura Ungurean, director al liceului Lucian Blaga Cluj.

Elevii sunt încântaţi că primesc bani de la autorităţi.

"Nu mi se pare ca e concurenta. E o suma simbolica; isi arata aprecierea fata de noi. Nu mi se pare ca e importanta suma in sine ci gestul. O sa-i schimb in lire ca am nevoie la facultate", a precizat Alexandra Neag, absolventă de liceu.

"Mi se pare ca ajuta copiii sa fie mai motovati sa invete mai mult faptul. Ca primesc un premiu pentru asta si simt ca o fac cu un motiv", a specificat Ioana Magyorosi, elevă clasa IX.

"Probabil se premiaza dupa anumite criterii. bugetul sigur e alocat intr-un mod la Primarie si altul la CJ. Nu vad de ce ar fi concurenta", a menţionat şi Andrei Oltean, absolvent de liceu.

Liderii administraţiei judeţene speră ca elevii de excepţie să rămână în Cluj.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Florin DAN

 

Comenteaza