Legea audiovizualului trebuie să fie mai dură, spune un membru CNA VIDEO

Legea audiovizualului trebuie să fie mai dură, spune un membru CNA VIDEO
Încălcarea demnităţii umane trebuie sancţionată mai dur, a afirmat astăzi, la Cluj, Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului. El va propune în noua Lege a audiovizualului stabilirea unui plafon minim de amendă de 100.000 de lei, pe care CNA să o aplice emisiunilor televizate care încalcă legislaţia privind demnitatea umană şi protecţia copilului.

Plafonul minim al amenzilor pentru încălcarea demnităţii umane trebuie să pornească de la 100.000 de lei, a spus astăzi unul dintre membrii CNA.

"Ar trebui ca noua lege sau Parlamentul României să vină cu o modificare de lege care să modifice plafonul. Să nu mai fie zero şi de la 100.000 în sus, astfel încât CNA să nu mai poată da amenzi mici pentru astfel de încălcări", a declarat Valentin Jucan, membru CNA.

Modul în care sunt difuzate anumite imagini şi informaţii trebuie reglementat prin noua lege a audiovizualului, a spus membrul CNA.

"La modul general e vorba de deminitate umană, de protecţia minorului din toate punctele de vedere, limbaj şi imagini obscene la ore nepotrivite. Tebuie avut grijă cum oferă informaţiile, cum relizezi o emisiune, la ce oră, care este publicul la care te adresezi şi nu aşa la întâmplare pentru că ai tu nevoie de share de nu ştiu cât", a mai spus Jucan.

Dacă amenzile ar porni de la 100.000 de lei, CNA nu va mai putea da amenzi mici pentru încălcarea demnităţii umane, iar în instanţă judecătorii nu vor mai putea reduce cuantumul amenzii, în cazul în care aceasta este contestată.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza