Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, la Polus

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber, la Polus
Clujenii sunt invitați și anul acesta să ia parte la cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei - Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VII-a. Evenimentul culinar va avea cea mai vastă participare internaţională din istoria României, în cadrul evenimentului fiind prezenți concurenţi din peste 18 ţări.

În perioada 6 septembrie - 8 septembrie 2013, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Polus Center Cluj vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, Ediţia VII.

Evenimentul din acest an va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, unde echipele de bucătari din România, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia și Herțegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria și Croația se vor întrece în arta gătitului pentru Cupa Polus.

Competiția va fi împărțită pe mai multe etape și clase de concurs, după cum urmează:

-CLASA Cooking Live - Bucătărie Caldă - secţiunea profesionişti

CATEGORIA A (sâmbătă) - Preparate etnice - 45 minute

CATEGORIA B (sâmbătă) - Preparate din pui - 45 minute

CATEGORIA C (duminică) - Preparate din porc - 45 minute

CATEGORIA D (duminică) - Preparate din peşte - 45 minute

-CLASA PREZENTARE ARTISTICĂ - Cold Dish- secţiune ce este adresată atât profesioniştilor

cât şi amatorilor, unde fiecare concurent sau echipă poate participa la una sau mai multe

categorii.

CATEGORIA A (sâmbătă) - Platou Rece

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Starters

CATEGORIA B (sâmbătă) - Desert

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Desert Festiv

CATEGORIA C (duminică) - Patiserie

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Preparate pentru Coffee Break

CATEGORIA D (duminică) - Peşte

- prezentare pentru 6+1 persoane

- tematică: Preparate din peşte

CATEGORIA E (duminică) - Carving, sculptură în fructe și legume- prezentare

- tematică: Fiinţa umană şi universul

CLASA COOKING SHOW - Masters of Flames

În cadrul competiţiei fiecare concurent va primi un stand 3m x 3m, masă de lucru, ceaun,

arzător, butelie cu gaz lichefiat. Concurentul poate participa individual sau în echipă formată din

maxim 3 persoane.

CATEGORIA A (sâmbătă), Ciorbe

- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu

CATEGORIA B (duminică), Fel de bază

- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu

Ediția de anul acesta aduce și o nouă secțiune - Campionatul Naţional de Pizza și demonstrații de pizza freestyle.

Campionatul de pizza se va desfășura după următorul program:

-Sâmbătă 7 septembrie 2013 - se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista

înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu

Pizza Chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.

-Duminică 8 septembrie 2013 - se va desfăşura competiţia începând cu orele 12,00. În seara

zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orele 21,00).

În plus, publicul spectator va avea parte de o surpriză din partea organizatorilor, toți cei prezenți la eveniment vor fi invitați să intre gratuit în jocul Gastro Poker, unde vor putea câștiga numeroase premii dacă vor trece de probele propuse de echipele de bucătari. Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VII-a se va desfășura în parcarea centrului comercial, în perioada 6 - 8 septembrie 2013. Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 6 septembrie, începând cu ora 18.00, iar activitățile din zilele de 7 și 8 septembrie vor începe de la ora 10.00.

 

Etichete
Comenteaza