Librăria Universităţii, doar un nume în conştiinţa clujenilor

Librăria Universităţii,  doar un nume  în conştiinţa clujenilor
Imobiliarii care au intermediat mutarea Diverta susţin că aceasta va fi binevenită. În schimb,
noii chiriaşi sunt încântaţi de vechea clădire şi vor păstra denumirea.

Compania imobiliară care a intermediat mutarea Diverta Universităţii din locul unde a funcţionat zeci de ani în centrul Clujului au explicat motivele care au determinat reţeaua de librării să se relocheze.

Directorul agenţiei Blitz Imobiliare, Cătălin Priscorniţă, cea care a intermediat mutarea , a menţionat că preţul mare al chiriei în fostul spaţiu e doar un element care a determinat mutarea. "Aceasta este un simbol al Clujului, care, vreme de 13 ani, s-a identificat cu Diverta. Acum însă Diverta se va relansa cu un concept nou pentru care spaţiul de la Hubertus este mai potrivit. Costurile au reprezentat doar unul dintre motivele pentru care clientul nostru a luat decizia de a reloca magazinul, consideră acesta.

"Librăria Universităţii este astăzi, din păcate, doar un nume care s-a perpetuat de-a lungul timpului în conştiinţa clujenilor. La fel sunt şi altele: Minerva, Union, fabrica Ursus, Flacăra, în vreme ce Diverta este un brand care a înţeles nevoile publicului şi a hotărât să facă acest pas pe care noi îl considerăm curajos şi totodată necesar în condiţiile actuale de piaţă. Suntem convinşi că noul proiect va fi pe placul clujenilor", a menţionat directorul Blitz Imobiliare. Diverta se va redeschide pe Bulevardul 21 Decembrie în 1 octombrie, în locul restaurantului Hubertus. Noul concept al librăriei va presupune atât spaţiul clasic de tip librărie, cât şi o zonă de lectură şi una de creaţie, precum şi o zonă destinată evenimentelor - expoziţii, lansări de carte sau dezbateri. Reprezentanţii Diverta au menţionat ulterior că au ales relocarea pe fondul costurilor mari din locaţia respectivă corborată cu scăderea pieţei de carte în ultimii ani.

O unitate a grupului Librarium va lua locul librăriei Diverta Universităţii. Librarium mai deţine la Cluj librăria Book Corner. "E 100%, vom deschide, probabil, de la 1 decembrie. Vom avea înainte aproximativ două luni de pregătire a spaţiului. Fiecare dintre cele cinci librării din grup are un design diferit şi aici, faţă de Book Corner, va fi un alt concept. Orice reţea de librării şi-ar fi dorit un spaţiu acolo, este punctul zero al oraşului şi are o identitate foarte bine stabilită", a precizat Valentin Derevlean, coordonatorul pe Cluj al grupului.

Reprezentanţii Librarium nu se sperie de costurile presupuse de o locaţie la Km 0 al Clujului şi speră să aplice şi aici "reţeta care a făcut diferenţa" şi în privinţa Book Corner, una din librăriile apreciate din oraş. "În primul rând, ţinem foarte mult la design, la amenajare. În al doilea rând, suntem foarte atenţi la oferta de carte. Suntem printre foarte puţinele librării care vinde într-un procent foarte ridicat carte, adică încercăm să vindem carte şi nu altceva. Apoi, noi, angajaţii, suntem preocupaţi de ce ştiu cum se comportă librarii", a mai arătat reprezentantul Librarium. Derevlean susţine că există şanse foarte mari ca viitoarea librărie să aibă în denumire şi vechea titulatură. "E foarte important numele de Universităţii, ţine de tradiţia acestui loc şi cred că va cântări foarte mult în decizia finală cu privire la nume", a punctat coordonatorului pentru Cluj al grupului.

 

Comenteaza