Caz şocant la Turda: Minoră abuzată sexual de un asistent parental VIDEO

Caz şocant la Turda: Minoră abuzată sexual de un asistent parental VIDEO
Caz şocant într-o casă de tip familial din Turda. Un asistent parental, care lucra acolo împreună cu soţia lui, a întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 12 ani de care trebuia să aibă grijă. Mai mult, şi-a făcut poze indecente cu minora. Coordonatorul casei familiale spune că bărbatul era un angajat model şi că, la rândul lui, a avut o copilărie nefericită.

Fapta a fost descoperită chiar de colegii asistentului parental, care au găsit poze şi imagini video indecente cu el şi cu minora.

"Pe un folder s-au descoperit imaginile indecente, moment in care am anuntat autoritatile competente predand imedita probele respective acele imagini", a precizat Daniela Constantinescu, coordonatoarea casei de tip familial.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat.

"Acesta a fost prezentat parchetului de pe langa judecatoria turda cu propunere de arestare preventiva, instanta emitand mandat de 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor", a specificat Simona Vornicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Fetiţa primeşte acum consiliere psihologică de la personalul casei de tip familial. Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Protecţie a Copilului Cluj, care evaluează situaţia.

"Este o interventie mai speciala. Nu discutam totusi de un abuz sau de un viol ci de o fapta consfintita cu acordul amandurora", a menţionat Daniel Tămaş, director la Direcţia Protecţia Copilului Cluj.

În aceeaşi casă familială lucra şi soţia acuzatului, de profesie psiholog. Aceasta şi-a dat demisia în urma scandalului.

"A fost si sotia si copilul lui si chiar asta si spunea ca toata viata si-a dorit sa lucreze cu copii sa dea ce are mai bun din el pentru ca el nu a avut bucuria copilariei", a arătat Daniela Constaninescu.

Fetiţa cu care a întreţinut relaţii sexuale a fost luată de la părinţii ei, în urmă cu câţiva ani, de către asistenţii sociali tocmai pentru a fi protejată.

"E o masura de protectie stabilita de noi. s-a impus la momentul respectiv scoatere din familie", a adăugat Tămaş.

Direcţia de Protecţie Socială Cluj urmează să decidă, în urma evaluării, dacă fetiţa trebuie mutată într-un alt centru.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Florin DAN

 

Comenteaza