Urmaşul lui Badea Cârţan şi-a îndeplinit misiunea

Urmaşul lui Badea Cârţan şi-a îndeplinit misiunea
Globetrotterul român Mirel Magop, care a plecat pe jos, pe 7 august, din comuna Cârţişoara, Sibiu, către Italia, a ajuns de 1 Decembrie, după 115 zile, la Roma, la Columna lui Traian, refăcând astfel drumul celebrului Badea Cârţan.

Mirel Magop a declarat pentru cluj.travel că a urmat traseul Cârţişoara - Timişoara - Szeged - Budapesta - Bratislava - Viena - Salzburg - Liechtenstein - Lugano - Como - Milano - Torino - Genova - Parma - Verona - Padova - Florenţa - Bologna - Roma. „Din toată călătoria, cel mai mult mi-a plăcut când am trecut Alpii prin pasul San Bernardino. O diferenţă de nivel aproape bruscă de 1.700 de metri... apoi, în vârf, un peisaj selenar. Este singurul loc unde am văzut o autostradă în serpentine", a povestit globetrotterul.

În faţa Columnei lui Traian, un grup de români stabiliţi la Roma l-au primit pe urmaşul lui Badea Cârţan îmbrăcaţi în straie de daci şi romani. Mirel Magop, la rândul său a purtat haine asemănătoare cu ale dacilor de pe Columnă.
„Am făcut peste 3.000 de kilometri. Am fost peste tot pe unde am fost invitat şi am vorbit despre Badea Cârţan. Oricum, a fost o călătorie mai lungă, pentru că am vrut să trec prin cât mai multe locuri pe unde a trecut Badea Cârţan", a precizat Mirel Magop.

Explicatie foto: Mirel Magop (cu tricolorul în jurul gâtului) a fost aşteptat de un grup de români, unii costumaţi în daci şi romani, dar şi de primarul din Cârţişoara

 

Etichete
Comenteaza