Fără Hora Unirii vineri de Ziua Principatelor

Fără Hora Unirii vineri de Ziua Principatelor
Manifestările de vvineri de la Cluj, prilejuite de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, nu se va încheia cu o horă a unirii, ca în ceilalţi ani, din cauza tragicului accident de avion din Apuseni, unde două persoane şi-au pierdut viaţa.

Vineri dimineaţă, de la ora 10, Instituţia Prefectului din Cluj, Divizia 4 Infanterie „Gemina" şi Primăria Cluj-Napoca organizează o ceremonie publică dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, la bustul lui  Alexandru Ioan Cuza.


"Din nefericire, în acest an bucuria sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române la Cluj-Napoca, în inima Ardealului, este umbrită de tragicul eveniment aviatic petrecut în după-amiaza zilei de 20 ianuarie la limita dintre judeţele Alba şi Cluj", spune prefectul Gheorghe Vuşcan. "Din spirit de solidaritate cu familiile victimelor, cu toţi cei care au avut de suferit în urma acestui accident, ceremonia din faţa Palatului Administrativ nu se va încheia, conform tradiţiei şi Ordinului semnat de prefectul judeţului Cluj, cu Hora Unirii, considerând că jocul şi voia bună nu îşi găsesc locul firesc în aceste momente".

De asemenea, pe timpul ceremoniei va fi ţinut un moment de reculegere pentru victimele accidentului.

Comenteaza