Oficiul de Cadastru: Am făcut măsurători cadastrale, accidentul aviatic a avut loc în judeţul Cluj

Oficiul de Cadastru: Am făcut măsurători cadastrale, accidentul aviatic a avut loc în judeţul Cluj
Accidentul aviatic în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion, iar alte cinci persoane au fost rănite a avut loc în judeţul Cluj, potrivit reprezentanţilor Oficiului de Cadastru Cluj, care au făcut măsurători cadastrale la locul prăbuşirii aeronavei.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Cadastru al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj transmis azi, acţiunea a făcut parte din procesul de colaborare cu autorităţile locale.

"Miercuri, o echipă formată din doi consilieri la Serviciul Cadastru s-a deplasat în teren, în zona Munţilor Apuseni. Scopul deplasării a fost stabilirea unităţii administrativ-teritoriale, prin efectuarea de măsurători la teren şi determinarea coordonatelor locului unde a avut loc accidentul aviatic de luni. Acţiunea a făcut parte din procesul de colaborare cu autorităţile locale. În urma măsurătorilor s-a constatat că aeronava s-a prăbuşit pe raza judeţului Cluj, în partea de sud a unităţii administrativ-teritoriale Măguri Răcătău, la o distanţă de circa 300 de metri de limita cu judeţul Alba", se arată în documentul citat.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

 

Etichete
Comenteaza