Copil de 11 ani diagnosticat cu formă rară de cancer. Cum îl poţi ajuta

Copil de 11 ani diagnosticat cu formă rară de cancer. Cum îl poţi ajuta
Un copil de 11 ani a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer la gură. Băieţelul a suferit deja mai multe operaţii, dar trebuie să continue tratamentul cu o terapie cu protoni, care poate fi efectuată doar în Elveţia sau Statele Unite ale Americii.

 Acest tip de terapie este foarte scump, între 100.000 şi 160.000 de dolari, aşa că familia a apelat la sprijiul semenilor pentru a strânge banii necesari. Împreună îl putem ajuta pe Adrian să lupte cu această boală necruţătoare.


Mama lui Adrian a trimis o scrisoare deschisă prin care solicită sprijin, astfel încât micuţul ei să aibă o şansă la viaţă:


SĂ ÎL AJUTĂM PE ADRIAN

"Dragii mei,

Mă numesc Corina Secăreanu şi sunt mama disperată a unui băieţel de 11 ani.

Adrian este un copil inteligent, ascultător şi visează să devină avocat în Drept Comercial Internaţional.

Fiul meu, Adrian Constantin Secăreanu, a fost diagnosticat cu un tip de cancer foarte rar: carcinomul mucoepidermioid.

Problemele noastre au început în urmă cu un an, când Adrian a avut ceea ce am crezut noi că este un abces dentar. Am vizitat stomatologul, care a fost de opinie că este un chist de erupţie dentară şi a prescris un curs de antibiotice. După antibioterapie, aşa-zisul chist nu a cedat, aşa că stomatologul a decis să incizeze locul, ca să dreneze chistul. După alte două săptămâni, stomatologul a decis ca Adrian să fie văzut de un chirurg maxilo-facial.

Chirurgul maxilo-facial a recomandat să fie făcută o radiografie panoramică a danturii. În urma interpretării, chirurgul a decis că Adrian suferă de un chist odontogenic. Adrian a fost internat şi un tub de dren a fost introdus în maxilar, în scopul de a reduce mărimea chistului. După alte şase luni, Adrian a suferit o altă intervenţie chirurgicală cu scopul de a enuclea chistul. Din păcate, rezultatul histopatologic a evidenţiat o tumoare mucoepidermioida, grad redus. Patologia a fost trimisă pentru o a doua opinie. Din păcate, diagnosticul s-a confirmat.

Adrian a suferit încă o operaţie, de data aceasta majoră: hemimaxilectomie (ceea ce înseamnă rezecarea părţii drepte a maxilarului, împreună cu cerul gurii), rezecarea sacului lacrimal şi a ţesutului moale din zona aceea.

După alte şase săptămâni, rezultatul patologic al masei rezecate a evidenţiat că gradul carcinomului s-a schimbat din redus în intermediar, iar tumoarea nu a fost complet rezecată. Drept urmare, Adrian a fost supus la încă două intervenţii chirurgicale.

De buna seamă, s-au cerut opinii de la cei mai reputaţi oncologi. Concluzia unanimă a fost că tumoarea ar putea fi tratată cu succes prin terapie cu protoni. Din păcate, terapia cu protoni pentru copii poate fi făcuta doar în Elveţia sau în Statele Unite ale Americii. Am contactat centrul de terapie cu protoni din Florida şi par interesaţi de cazul lui Adrian. Tratamentul ar costa între 100.000 si 160.000 de dolari. La acest cost se adaugă cheltuieli cu vizele, şederea, cazare şi întreţinere.

Din păcate, nu putem sustine costurile pe care le implică un asemenea tratament.

Suferinţa fizică şi psihică prin care trece Adrian şi noi, părinţii, nu poate fi exprimată în cuvinte.

Ştiu care este situaţia financiara în ţara noastră, dar dacă ne puteţi ajuta cu puţinul posibil, Adrian o să aibă şansa de a beneficia de tratmentul potrivit pentru vârsta şi condiţia lui.

Donaţiile se pot face în urmatoarele conturi:

RO36 RZBR 0000 0600 0545 3376 cont lei
RO26 RZBR 0000 0600 1308 3479 cont euro

Conturile sunt deschise pe numele verişoarei mele, Kacso Cristina, care s-a oferit sa ne ajute în aceste momente grele.

Pe această cale doresc să atrag atenţia tuturor părinţilor în ceea ce priveşte aceste tipuri rare de tumori care se manifesta ca un banal chist, fără alte semne de boală sau durere. Vă rog, insistaţi ca cei mici să fie investigaţ de către stomatologi şi specialişti în chirurgie maxilo-facială. Cu cât mai repede este stabili diagnosticul, cu atât mai bun este prognosticul.

Va multumim,
Adrian, Corina si Viorel Secăreanu

Etichete
Comenteaza