Cum aranjau licitaţiile patronii Fany VIDEO

Cum aranjau licitaţiile patronii Fany VIDEO
Patronii firmei de transport Fany, Ştefan şi Olezia Cadar, au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de dare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar a fost reţinută şi o directoare din cadrul Autorităţii Rutiere din Bucureşti, acuzată că ar fi primit mită de la soţii Cadar ca să le faciliteze acestora câştigarea licitaţiilor pentru unele trasee de transport public.

Anchetatorii susţin că Ştefan şi Olezia Cadar ar fi făcut mai multe drumuri la Bucureşti şi ar fi locuit chiar la directoarea din cadrul Autorităţii Rutiere ,ca să-şi aranjeze din timp licitaţia pentru traseele de transport public pe perioada 2014 - 2019.

MITĂ PENTRU LICITAŢII
SURSA: COMUNICAT DNA

"S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie - decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru „a rezolva" din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela. Pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro)", susţin procurorii DNA.

Procurorii DNA mai spun că Daniela Dobrillă le-ar fi furnizat soţilor Cadar informaţii confidenţiale, iar pentru asta ar mai fi cerut de la aceştia 2 laptopuri în valoare de 3500 de euro.

CUM SE CÂŞTIGĂ LICITAŢIILE

SURSA: COMUNICAT DNA

"În vederea câştigării licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi furnizat inculpatului Cadar Eronim Ştefan date confidenţiale, ce nu sunt destinate publicităţii, din bazele de date ale instituţiei unde aceasta lucrează, privind ofertele/documentele depuse de ceilalţi operatori de transport persoane, concurenţi ai firmei inculpaților, favorizând astfel, societatea comercială a celor doi, în procedura de licitaţie", mai spun procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor, în această cauză mai sunt cercetate şi alte persoane. Soţii Cadar au fost trimişi de procurori în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Reporter: Ancuţa Stăvar

 

Comenteaza