Uioreanu, Bene şi Pogăcean, arestaţi pentru 30 de zile

Uioreanu, Bene şi Pogăcean, arestaţi pentru 30 de zile
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au decis magistraţii Curţii de Apel Cluj.

UPDATE 19:50: Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, au decis judecătorii Curții de Apel Cluj.

Şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost duşi, după ora 14:30, la Curtea de Apel Cluj şi au intrat în sala de judecată fără a face declaraţii jurnaliştilor aflaţi acolo.

Smaranda Bara, unul din avocaţii lui Uioreanu, a spus că acesta a dat declaraţii în faţa procurorilor, fiind suspectat de fapte de corupţie "care nu au fost dovedite".

"Se face urmărirea penală, se efectuează cercetări, noi avem toată disponibilitatea de a colabora cu anchetatorii", a spus Bara.

Tiberiu Ban, un alt avocat al lui Horea Uioreanu, a afirmat, la rândul său, că a studiat dosarul şi urmează să vadă referatul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Cunoaştem conţinutul declaraţiei date de inculpat şi probatoriul, care este destul de consistent. În această procedură se propune luarea măsurii arestării preventive. Nu discutăm de conţinutul dosarului, ci doar despre necesitatea luării acestei măsuri", a spus Ban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost reţinut, miercuri seară, de către procurorii anticorupţie, după aproximativ şase ore de audieri la sediul DNA Cluj, unde fusese dus în urma unor percheziţii făcute la instituţie şi la locuinţa sa.

De asemenea, au fost reţinuţi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii, firma care a realizat noua pistă a Aeroportului Avram Iancu Cluj, şi Vasile Pogăcean, asociat şi administrator al societăţii Sinai Comimpex Iclod.

Comenteaza