Românii nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile

Românii nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile
Comisarul european Neven Mimica a declarat, vineri, că aproximativ două treimi din consumatorii români nu au încredere că justiţia le poate apăra drepturile, dar după campania "E dreptul tău. Acţionează", din 2012, a crescut gradul de conştientizare a drepturilor pe care le au.

"Drepturile puternice protejează consumatorul împotriva practicilor ilegale de comerţ. Sunt drepturi care, de asemenea, ajută la construirea încrederii de care are nevoie consumatorul pentru a profita de toate oportunităţile pieţei online şi ale pieţei europene", a declarat comisarul european pentru protecţia consumatorului, Neven Mimica, aflat în vizită în România.

Oficialul european a mai spus că aşteaptă cu nerăbdare ca noua Directivă care "consolidează drepturile existente consumarilor" şi care intră în vigoare de la 13 iunie să fie aplicată în toate statele membre, inclusiv în România.

"Astăzi aş vrea să vă împărtăşesc angajamentul meu de a răspunde provocării de a face ca aceste drepturi să funcţioneze în practică", a spus Mimica, adăugând că, în 2012, Comisia Europeană a făcut "un prim pas important" de a creşte gradul de conştientizare a consumatorilor din România, prin campania "E dreptul tău. Acţionează", a mai adăugat comisarul.

Această campanie a avut "un impact pozitiv", ultimul sondaj realizat în perioada mai-iunie 2013 şi prezentat vineri la Bucureşti arătând o creştere "a gradului de conştientizare" a drepturilor lor de către consumatorii români.

Comenteaza