Apetit pentru rock: nici măcar organizarea deplorabilă a unui festival nu a putut alunga distracţia

Apetit pentru rock: nici măcar organizarea deplorabilă a unui festival nu a putut alunga distracţia
Prima ediție a festivalului We Are Rocking the City a început românește, cu întârzieri uriașe, trupe care au fost mutate de pe o zi pe alta și o sonorizare deplorabilă. Cei 4.000 de rockeri clujeni care s-au strâns în Piața Unirii în prima zi de festival nu s-au lăsat, însă, intimidați de toate aceste neajunsuri și au reușit ca, până la finalul serii, să se simtă în largul lor.

Nu este un lucru neobișnuit ca evenimentele din Cluj și, de altfel, din țară, să înceapă la o altă oră decât cea programată. Excepție de la această regulă nescrisă nu a făcut nici festivalul We Are Rocking the City, aflat la prima ediție, unde, deși prima trupă trebuia să fie pe scenă la ora 16:00, a urcat abia două ore mai târziu, în jurul orei 18:00.

Organizare defectuoasă

Artiștii care au concertat în cadrul festivalului au avut ocazia să urce pe cea mai mare scenă montată în Piața Unirii, însă de vină pentru întârzierea creată a fost tocmai montarea acesteia, care a durat mai mult de cât era plănuit, după cum recunoaște și Diana Preda, unul dintre organizatorii evenimentului: "Cea mai mare dificultate a fost montarea acestei scene într-un timp record, și anume de azi-noapte de la ora 22:00". La 17:00, cu o oră după ora anunțată pentru începerea concertelor, încă se făceau ultimele ajustări la scenă.

Sonorizarea a fost și ea cu probleme, creând dificultăți trupei Diamons Are Forever. Din acest motiv, Times of Need, una dintre trupele care trebuiau să urce pe scenă sâmbătă seara, dar căreia, din cauza decalării cauzate de problemele organizatorice, i-a fost mutat concertul în cea de-a doua zi a festivalului, a decis să-și aducă sunetist propriu.

Persoanele venite la eveniment încă de la ora 16:00 au fost deranjate de întârzierea creată. Dacă unii au ales să aștepte începerea concertelor în Piața Unirii, așezându-se pe una dintre băncile de acolo sau chiar pe jos, alții au decis să renunțe de tot la eveniment. "Nu a început încă? Nu, abia pe la cinci jumate, șase au auzit că o să-i de-a drumul. Așa târziu? Păi atunci eu nu stau aici să pierd vremea. Zi-mi după cum o fost, dacă o să fie ceva", a fost conversația surprinsă între o tânără abia ajunsă în fața scenei și o una dintre prietenele ei.

Atmosfera, animată abia după patru ore

Atmosfera a început să se anime în jurul orei 20:00, odată cu urcare pe scenă a trupei Vespera. Pe lângă prestația scenică de calitate, grupul a reușit să atragă aplauzele publicului, care nu doar fredona și dansa pe muzica acestuia, ci au profitat de ocazie pentru a face headbanging. În fața scenei, un grup de adolescenți au început inclusiv să danseze în stil pogo. Atmosfera creată de cei de la Vespera s-a păstrat, de altfel, pe tot parcursul serii.

În ciuda impedimentelor, publicul s-a arătat interesat de eveniment

Până la sfârșitul primei zile de festival, în Piața Unirii s-au adunat în jur de 4.000 de persoane. Părerile despre eveniment au fost împărțite. Dintre cei care au ales să aștepte începerea concertelor, o parte s-au arătat mulțumiți de eveniment. "A fost foarte bine organizat, îmi place să văd atât de mulți rockeri reuniți, se simte foarte frumos, e ca într-un mare grup sincronizat, ca într-o mare familie" a declarat Carla. Un tânăr, Attila, era satisfăcut de concertele susținute: "Îmi place că au organizat așa ceva și sper că se va organiza și anul viitor, sper să mai vină și formații din afară", a spus acesta.

După primele două concerte, unii așteptau cea de-a doua zi de festival pentru a-și face o impresie. "Aștept mai mult ziua de mâine, când vin Altar și Alternosfera. Azi nici nu știu ce să zic, aș vrea să văd Tribute Metallica. Chiar așteptam să se facă un festival de rock în Cluj, că de obicei trebuie să merg la București ca să văd trupe mari, ar fi fain să se facă și în anii următori", a fost de părere Daniel. "Abia a început, nu am auzit prea multe și nu am văzut prea multe, dar pare să fie interesant. Acuma să vedem, mai îs două zile cu Billy Idol, poate o să fie mai bine" a spus Dorina.

O parte dintre ei nu au reușit însă să treacă peste organizarea defectuoasă: "Mi s-o părut foarte prost organizat, sonorizarea e de toată jena, poate mâine o să fie mai altfel. Trupele cunoscute o să fie mâine, dar deocamdată cam lasă de dorit. Văd, totuși, că lumea pare a fi interesată, deși până acum nu a fost cine știe ce", a spus Dan. "Sper ca pe viitor să vină trupe mai mari, nume mai mari. Mi-ar fi plăcut să vină Whispering Woods, de exemplu, eu sunt atrasă mai mult de gothic. Per ansamblu e OK. Am venit chiar de la 4, o început abia pe la 6 fără un sfert. Acum înțeleg că e sound-check-ul și instalatul boxelor, dar, totuși...", a spus o altă tânără prezentă la festival.

Prima ediţie a festivalului We Are Rocking the City reunește pe scena clujeană mai multe trupe rock, printre care Alternosfera, Altar, Grimus, Mozart Rocks, Kumm, Roadkill Soda, Trooper, Luna Amară, Diamonds Are Forever, Theory of the Mind, Masterpiece (Metallica Tribute) și Times of Need.

Comenteaza