Arhiepiscopia Clujului luptă împotriva abandonului şcolar

Arhiepiscopia Clujului luptă împotriva abandonului şcolar
Patriarhia Română lansează la Cluj un nou proiect de prevenire a abandonului şcolar. Activităţile derulate în cadrul acestuia vor fi axate, în mod firesc, pe teme religioase.

Parte a iniţiativei "Alege Şcoala!", noul proiect are în vedere organizarea de acţiuni şi măsuri de prevenire a abandonului şcolar şi a reducerii riscului de părăsire timpurie a şcolii pentru  2.900 de persoane, atât din mediul urban, cât şi din cel rural.

Derulat către Patriarhia Română, în parteneriat cu Fundaţia World Vision România în perioada aprilie 2014-octombrie 2015, proiectul "Alege Şcoala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest!" are ca scop "prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, prin elaborarea şi implementarea unui plan de acţiune şi măsuri inovative, la nivel multiregional şi menţinerea în sistemul de educaţie a persoanelor expuse acestui risc, precum şi dezvoltarea unor acţiuni remedial corective, pentru persoane care au părăsit timpuriu şcoala, din regiunile Vest, Sud-Vest Oltenia şi Nord-Vest", se arată într-un comunicat de presă.

Prin acest proiect, va fi dezvoltată o platformă educaţională virtuală, iar 1.643 copii şi tineri, respectiv 1.314 părinţi vor putea participa la activităţi de tipul tip "Şcoală de duminică" şi "Şcoală după şcoală". Pe lângă acestea, se vor desfăşura şi 12 tabere de creaţie şi un concurs pe teme religioase, cu premii. Totodată, un număr egal de preoţi şi de cadre didactice (53), vor avea parte de activităţi specifice de formare pentru a putea furniza programe de prevenţie a abandonului şcolar.

Lansarea proiectului cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a fost lansat luni, la sediul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

 

Comenteaza