Cel mai mare turneu de dezbateri pentru studenţi din România, găzduit de Cluj

Cel mai mare turneu de dezbateri pentru studenţi din România, găzduit de Cluj
În acest weeekend, Universitatea Babes-Bolyai (UBB) va fi gazda celui mai mare turneu internaţional de dezbateri pentru studenţi. Cu această ocazie, se vor reuni zeci de echipe şi arbitri reprezentanți ai unor universități din întreaga Europă.

Turneul internațional Babeș-Bolyai University Open (BBU Open), care va avea loc în 11 şi 12 iulie se va ţine exclusiv în limba engleză, după formatul formatul British Parliamentary, cel mai răspândit format de dezbateri din lume. În cadrul turneului vor participa 50 de echipe de studenţi de la mai multe universităţi din Europa, alături de 20 de arbitri.

"Competiția va fi condusă de o echipă de directori de turneu formată din cei mai prestigioși membri ai comunității internaționale de dezbateri, câștigători și organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume: Frederick Cowell (Marea Britanie), Harish Natarajan (Marea Britanie), Amanda Moorghen (Marea Britanie), Michael Shapira (Israel), Karin Merckens (Olanda), Milan Vignjevic (Serbia) și Călin Mureșanu (România)", anunţă organizatorii acestuia.

După ceremonia de deschidere de vineri, se vor desfăşura cinci runde preliminarii de dezbateri. Tot vineri vor începe şis emifinalele ce se vor întinde până sâmbătă. Cele mai bune patru echipe vor fi calificate în finala de sâmbătă seara, care va fi organizată după modelul Oxford Debates, iar tema va fi anunțată cu 15 minute înainte de începerea dezbaterii.

BBU Open este organizat de către ARDOR Transilvania, în parteneriat cu patru dintre cele mai importante instituții de învățământ din cadrul UBB: Facultatea de Drept, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Geografie și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

În 2013, UBB a ajuns pe locul 24 în World Debate Rankings (singurul clasament acceptat în domeniu, care stabilește ierarhia primelor 900 de universități din lume la dezbateri).

Comenteaza