Sam cel român, expulzat din ţară. Locuia ilegal în Cluj

Sam cel român, expulzat din ţară. Locuia ilegal în Cluj
Un control al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj a depistat şederea ilegală în Cluj a unui cetăţean străin. S-a dovedit a fi Sam cel român, americanul care a apărut de zeci de ori în presă şi care a scris o carte despre România.

Imigrantul ilegal, un american în vârstă de 41 de ani, a fost depistat luni, 21 iulie, de către Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări, Serviciul pentru Imigrări Cluj, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a şederii ilegale a cetăţenilor străini.

Americanul a devenit cunoscut la Cluj. Îşi spunea "Sam cel român". El a venit în România în 2000, în vizită, şi s-a stabilit aici în 2004. S-a mutat în Cluj-Napoca, în cartierul Gruia, "cartierul minunilor". "De ce cartierul minunilor? Pentru că locuiesc eu acolo!", spunea el. În 2012, Sam cel român şi-a lansat o carte la Cluj, în care şi-a povestit perpeţiile din România.

"Având în vedere cele constatate, poliţiştii Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj au luat măsura de îndepărtare sub escortă a acestuia de pe teritoriul naţional şi au condus cetăţeanul străin la punctul de trecere a frontierei. Totodată, la ieşirea din ţară se instituie consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 2 ani şi 6 luni, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare", informează reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pe numele său fusese emisă anterior o decizie de returnare de pe teritoriul României, pe care nu a respectat-o.

Citeşte şi Americanul care s-a mutat la Cluj, şi care e "mai român decât tine", critică productivitatea românilor: "E oribilă!" VIDEO

 

 

Comenteaza