Peste 900 de sancţiuni aplicate de poliţişti în weekend

Peste 900 de sancţiuni aplicate de poliţişti în weekend
Poliţiştii clujeni au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale în acest sfârşit de săptămână, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi sancţionarea ilegalităţilor.

Controalele poliţiştilor u fost efectuate în pieţe şi în târguri, atât din mediul urban, cât şi din cel rural, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, la persoane fizice autorizate şi societăţi comerciale cu obiect de activitate vânzarea de produse alimentare şi nealimentare.

Echipele de control au verificat respectarea normelor privind plata T.V.A.-ului, realitatea documentelor de transport, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi legalitatea actelor de provenienţă a mărfurilor.

"Poliţiştii au depistat 15 persoane suspectate de săvârşirea unor infracţiuni, fiind constatate în flagrant 15 fapte penale, şapte la regimul circulaţiei rutiere şi opt de natură judiciară.Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 955 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 803 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (460 de amenzi aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză), 82 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 30 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi 40 la alte acte normative", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Pentru abaterile rutiere constatate, poliţiştii au reţinut 54 de permise de conducere, iar ca urmare a neregulilor tehnice depistate, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

 

 

Comenteaza