Un fost coleg de liceu cu Nichita Stănescu devine Doctor Honoris Causa al UBB

Un fost coleg de liceu cu Nichita Stănescu devine Doctor Honoris Causa al UBB
Criticul literar Eugen Simion, fost coleg de liceu cu poetul Nichita Stănescu, va primi vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

Distincţia îi va fi acordată "pentru valoarea excepţională a operei sale de critic şi istoric literar, pentru contribuţia sa majoră la dezvoltarea învăţământului universitar şi pentru promovarea consecventă a creaţiilor fundamentale ale literaturii române", au afirmat reprezentanţii UBB.

Decizia de a-l omagia pe academicianul şi istoricul Eugen Simion vine în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Litere din cadrul UBB, iar Laudatio-ul va fi prezentat de prof. univ. dr. Ion Pop.

Anterior ceremoniei de decernare a titlului, care va avea loc vineri, de la 11:00, în Aula Magna,  Facultatea de Litere va găzdui joi, de la 10:00, conferinţa cu titlul "Existenţialismul Românesc".

Eugen Simion a urmat cursurile liceului „Sfinții Petru și Pavel" din Ploiești, devenit astăzi Colegiul National „I.L.Caragiale", unde a fost coleg cu Nichita Stănescu.

Etichete
Comenteaza