Alegerile prezidenţiale, satirizate de trupa Distractis. Iohannis, aşteptat la show

Alegerile prezidenţiale, satirizate de trupa Distractis. Iohannis, aşteptat la show
Alegerile Prezidentiale 2014 sunt un subiect intens discutat în aceste zile. Membrii trupei Distractis îi aşteaptă în această seară pe clujeni la un spectacol de comedie original, care aduce în lumina reflectoarelor un show care satirizează, în cel mai haios mod, situaţia politică actuală.

"Noaptea preşedinţilor" pune în scenă, timp de două ore, momente satirizate de către membrii trupei Distractis, dedicate alegerilor prezidenţiale care au loc în mai puţin de două săptămâni. Grupul Divertis, devenit Distractis, după ce "s-a dat de trei ori peste cap și a amețit îngrozitor" va face ca sala Casei de Cultură a Studenților să se zguduie de râsetele spectatorilor, în seara zilei de joi, 6 noiembrie. Auzind de faptul că Iohannis se află joi în Cluj, membrii trupei Distractis i-au transmis candidatului la cea mai înaltă funcţie în stat că este aşteptat la show.

"Spectacolul e legat de competiția electorală și e conceput numai pentru această perioadă de alegeri. Pe lângă subiectele politice, show-ul are și componente, sociale, administrative și pe alocuri chiar comice. ", au declarat membrii trupei Distractis.

Spectacolul satirizează modul în care se desfăşoară campania electorală. Cei trei preşedinti aleşi ai Romaniei post decembriste, Ion Iliescu (Cristian Gretcu), Emil Constantinescu (Doru Antonesi) si Traian Basescu (Dan Radulescu) sunt juriul concursului "Vocea Preşedintiei", o parodie de talent show, care va alege viitoarea voce politica a Romaniei.

Micile parodii ale celor de la Divertis izvorăsc din teme minore, a politicii noastre de zi de zi, colorandu-le cu parodii muzicale şi momente de improvizatie umoristica. Mesajul spectacolului îi vizează în primul rând pe alegători, pentru că politicienii nu răspund şi nu se schimbă în urma unor astfel de provocări, spun membrii Distractis.

Tot în cadrul spectacolului, publicul va fi încântat de o parodie muzicală a imnului de campanie a unuia dintre cei doi candidaţi pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, inititulată "Noi minţim la fel". Membrii grupului Distractis au decis să folosească parodia muzicală pentru a-şi promova spectacolul.

Spectacolul se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional de Stand-up Comedy Cluj-Napoca (FISC), care promite şapte seri de spectacole, 25 de comedianţi români şi străini şi peste 30 de ore de hohote de râs.

Distribuţie: Ioan Gyuri Pascu, Florin Constantin, Paula Chirilă, Doru Antonesi, Cristian Greţcu, Silviu Petcu, Doru Pîrcălabu, Dan Rădulescu, Valentin Gora.

Comenteaza