S-a lansat primul portal de promovare a artiştilor. Ideea aparţine unui clujean

S-a lansat primul portal de promovare a artiştilor. Ideea aparţine unui clujean
Artiştii se pot promova de acum singuri, pe internet. Totul este posibil datorită unui clujean care a creat prima platformă online ce îi conectează pe aceştia direct cu organizatorii de evenimente.

 

Sătul să depindă constant de recomandări şi impresari pentru a-şi găsi de lucru, violonistul clujean Cristian Mandu a decis să ia iniţiativa. A făcut echipă cu doi austrieci şi o elveţiancă şi a creat prima bază de date în care cererea și oferta de pe piața artistică se întâlnesc.

Numit ArtistPlex, portalul se doreşte a fi o punte de legătură între artişti şi organizatorii de evenimente, prin care cei dintâi să poată oportunităţi de concerte fără să depindă de terţe părţi, iar cei de pe urmă să descopere artiști potriviți stilului dorit.

După lansare, baza de date urmează să se îmbogăţească cu tot mai multe oferte din tot ceea ce înseamnă live performance și live entertainment, de la muzică la dans, teatru, entertaineri sau trupe care susțin spectacole neconvenționale.

Artiștii își completează profilul personal cu informații despre tipurile de spectacole pe care le oferă, iar, pentru a-şi demonstra talentul, pot urca filmări sau înregistrări cu reprezentațiile lor. La rândul lor, organizatorii pot căuta un artist în funcție de mai multe criterii, inclusiv stilul muzical, instrumentul dorit sau costul unui spectacol, în cazul în care se alege să se publice şi acest detaliu.

„Ideea de bază este una simplă - oferirea unui spaţiu virtual unde să existe posibilitatea formării unei reţele interactive puternice, unde artiştii să îşi poată promova personal activitatea şi unde să poată fi contactaţi cu mai multă uşurinţă, în mod direct, de către potenţiali angajatori. E o platformă pe care artiștii, angajatorii și joburile se prezintă direct și clar", a declarat Mandu.

Pentru a facilita acest lucru, în momentul în care un angajator postează un job, artiștii sunt înștiințați imediat prin email și pot aplica cu un singur click, iar acesta poate gestiona aplicațiile primite și poate alege cel mai bun candidat. Astfel, toţi cei care au nevoie de reprezentaţie artistică la viitorul lor eveniment, fie că este vorba de concerte mari, evenimente corporate sau spectacole private, vor putea contacta artiştii direct.

La elaborarea portalului, Mandu a lucrat alături de David Prasser (Austria), Klaus Furtmueller (Austria) şi Ruxandra Ioana Gereb (Elveţia), aceştia formând nucleul care se ocupă cu organizarea şi întreţinerea website-ului.

Proiectul este funcțional în acest moment pentru artiștii și organizatorii de evenimente din România, urmând ca de la 1 ianuarie 2015 să fie extins și pentru piața de profil din Austria și Elveția, celelalte două țări implicate în lansarea lui. Ulterior, creatorii portalului își propun să cuprindă întreaga piață de specialitate din Europa.

Comenteaza