O mare companie de software şi hardware îşi deschide un nou sediu modern la Cluj

O mare companie de software şi hardware îşi deschide un nou sediu modern la Cluj
National Instruments, lider global în furnizarea de soluţii software şi hardware în domeniul ingineriei şi cercetării, a inaugurat noul sediu al Centrului de Cercetare şi Dezvoltare din România, la Cluj-Napoca, în clădirea The Office.

Pe lângă activităţile de cercetare în domeniul embedded software, noul spaţiu cu o suprafaţă de peste 1.800 mp, va asigura desfăşurarea în cele mai bune condiţii şi a activităţilor de vânzări şi customer service pe care compania le furnizează clienţilor din întreaga lume, care activează atât în sectorul public, cât şi în domenii precum educaţie, cercetare avansată, automative, aerospaţial, electronice, automatizare industrială sau energie.

Centrul de Cercetare şi Dezvoltaredin Cluj-Napoca al National Instuments inaugurat în urmă cu zece ani sub conducerea lui Horia Hedeşiu, Branch Manager al acestui centru, contribuie la dezvoltarea de produse şi furnizarea de tehnologii inovatoare în domeniul ingineriei şi cercetării la nivel mondial.

„Avem multe elemente în comun cu celelalte companii de software din Cluj-Napoca, dar sunt şi lucruri care ne diferenţiază, cum ar fi mediul de lucru şi produsele foarte interesante pe care le dezvoltăm, precum compilatoare, mediul grafic de dezvoltare software LabVIEW, sisteme dedicate de comunciaţii în reţea sau siteme de operare în timp real", a afirmat Horia Hedeşiu, directorul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj-Napoca al Naţional Instruments.

Pe parcursul a 10 ani centrul a contribui la dezvoltarea a numeroase produse, compania înregistrând în ultimul în ultimul trimestru din 2014 creşteri semnificative ale veniturilor generate de platforme precum LabVIEW, PXI, RF şi CompactRIO.

„Faptul că suntem în Cluj se datorează legăturii strânse pe care am dezvoltat-o cu inginerii de aici, dar şi datorită calităţii sistemului de învăţământ din România, unde am găsit ingineri exceţionali. Prima dată când am fost în Cluj am intervievat nouă ingineri şi am făcut opt oferte, un lucru fără precedent în toată experienţa noastră. Ne-am dat seama după aceea că trebuia să angajăm şi cea de-a noua persoană, dar aici am dat noi greş", a glumit Omid Sojoodi, directorul LabVIEW şi Real-Time, care a adăugat că datorită muncii admirabile a inginerilor de la noi din ţară, compania a reuşit să se extindă şi va continua să se extindă.

La inaugurarea centrului a fost prezent şi primarul Emil Boc care le-a povestit celor de la conducerea companiei despre strategia Clujului pentru perioada 2014-2020, care se bazează şi pe dezvoltarea industriei IT şi despre proiectul măreţ, Cluj Innovation City.

„În momentul de faţă ne ocupăm de elaborarea unei strategii pentru oraş pentru perioada 2014-2020, iar pentru această strategie avem două componente principale. Prima este calitatea vieţii în Cluj. Din punctul de vedere al calităţii vieţii, Clujul poate fi primul oraş din România, şi când vorbesc despre calitatea vieţii, mă refer nu doar la cum îţi petreci timpul liber, ci şi la siguranţa publică, transparenţă în administraţia publică, un sistem de sănătate bun şi un sistem educaţional mai bun decât cel de acum, o relaţie bună cu investitorii. A doua componentă a strategiei se axează pe competitivitate şi marele avantaj al oraşului în această privinţă este existenţa cercetării, inovaţiei, dezvoltării şi IT-ului", a afirmat Boc.

National Instruments România, fondată la Cluj-Napoca în anul 2005 este o componentă esenţială a familiei LabVIEW, contribuţiile principale regăsindu-se în spaţiul embedded. Sediul de la Cluj a fost prima entitate de cercetare şi dezvoltare a companiei în Estul Europei.

Comenteaza