Şofer inconştient. A riscat viaţa a 50 de oameni

Şofer inconştient. A riscat viaţa a 50 de oameni
Un şofer a riscat viaţa a 50 de persoane care mergeau la serviciu, marţi, în jurul amiezei.

Un autobuz al companiei TASA Suceava, care opera curse-convenţii pentru compania Fujikura, de la Noşlac (judeţul Alba) la Jucu, a fost oprit în Vâlcele de inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Traficul Rutier (ISCTR). Şoferul s-a dovedit inconştient. Îi ieşea fum din roţi, iar frânele nu îi mai prindeau, chiar în momentul în care se pregătea să treacă Dealul Feleacului.

Din sursele noastre, amenzile au fost dure: suspendarea dreptului de utilizare a maşinii pentru şase luni, reţinerea numărului de înmatriculare şi a talonului, anularea inspecţiei tehnice periodice, suspendarea copiei conforme a maşinii şi o amendă usturătoare, de 9.000 de lei.

Autobuzul a fost dat în consemn la Poliţia Rutieră: acesta nu poate fi mutat din locul unde a fost oprit decât pe platformă. Şoferul a chemat un mecanic auto, dar inspectorii ISCTR i-au pus în vedere că trebuie să aducă acte doveditoare doar de la un service auto acreditat RAR.

Am aflat că a existat şi un incident: şoferul a refuzat să predea plăcuţele de înmatriculare, motiv pentru care a fost solicitat şi un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Oamenii din zona transportului de persoane spun că societatea sancţionată marţi are mai multe „bube". De când operează cursele-convenţie Fujikura, şoferii au fost prinşi de mai multe ori în trafic, de inspectori ISCTR, cu nereguli şi fără să aibă asupra lor toate documentele prevăzute de lege. Din păcate, amenzile nu i-au făcut să îşi schimbe practicile.

Conducerea companiei TASA nu au dorit să comenteze incidentul de la Vâlcele. Directorul companiei, Laviniu Corban, s-a mulţumit să ne transmită să urmărim portalul instanţelor de judecată.

UPDATE Într-un drept la replică remis redacţiei joi, TASA susţine că autobuzul nu avea nicio defecţiune la sistemul de frânare, lucru care ar fi reieşit după o verificare la reprezentanţa Iveco de la Cluj. De asemenea, societatea suceveană acuză ISCTR de control abuziv şi tendenţios. În comunicat se spune că sancţiunile date au fost netemeinice şi nelegale, motiv pentru care acestea au fost contestate în instanţă.

Comenteaza