Clujul devine timp de două zile Capitala Europeană a Proprietății Intelectuale

Clujul devine timp de două zile Capitala Europeană a Proprietății Intelectuale
Specialişti din România şi alte cinci ţări europene se vor reuni timp de două zile la Cluj-Napoca, în 27 şi 28 mai, pentru a discuta pe tema drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

Totul va avea loc în cadrul conferinţei regionale "Organismele de Gestiunea Colectiva a Drepturilor de Autor și a Drepturilor Conexe: Transparenţă, Responsabilitate Financiară, Guvernanţă şi Supraveghere", la care vor participa experţi din Albania, România, Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai ONG-urilor naţionale şi internaţionale din domeniu.

Tema principală a conferinței va fi "TAG of Excellence", standardul de calitate pe care Organizația Mondială pentru Proprietate Intelectuală (OMPI) doreşte să-l dezvolte pentru organismele de gestiune colectivă.

Experții și reprezentanții organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor din România și din străinătate vor discuta și despre modul concret de aplicare a Directivei Europene nr. 26 din 2014 referitoare la gestiunea colectivă a drepturilor de autor, dar și de acordare de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale privind utilizarea online pe piața internă.

"Trebuie remarcat faptul că proprietatea intelectuală devine un element definitoriu în tot mai multe domenii, de la artă la industrie, comerț sau divertisment, iar numărul celor care beneficiază de reglementările referitoare la proprietatea intelectuală este tot mai mare. De aceea, gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe dobândește un rol major în viața de zi cu zi a oamenilor", a declarat directorul general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA, organizatorul evenimentului, Leonard Horvath.

De asemenea, reprezentanții OMPI și cei ai ORDA se vor întâlni cu reprezentanții industriei IT din România în cadrul unei mese rotunde.

Evenimentul este organizat sub egida Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală, organism internațional care funcționează pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Comenteaza