Clujenii, nemulţumiţi de situaţia pistelor de bicicletă din oraş. "În fiecare zi trebuie să suportam bătaia dumneavoastră de joc"

Clujenii, nemulţumiţi de situaţia pistelor de bicicletă din oraş.
Stâlpii care delimitează pista de biciclete faţă de restul carosabilului de pe strada Corneliu Coposu au fost puşi la pâmânt de mai mulţi şoferi neatenţi, lucru care stârneşte nemulţumiri în rândul clujenilor.

Mai mulţi oameni au reclamat pe portalul domnuleprimar.ro faptul că pista de biciclete din zonă nu este semnalizată corespunzător. Ba mai mult, oamenii spun că zi de zi sunt nevoiţi să îşi rişte viaţa circulând în condiţiile existente.

Prima sesizare a fost postată pe portal la sfârşitul lunii iulie, însă fără să primească vreun răspuns. Atunci, o clujeancă informa autorităţile asupra faptului că stâlpii care delimitează pista de biciclete erau căzuţi de două săptămâni bune şi le cerea acestora să ia măsurile corespunzătoare pentru a se evita orice fel de accident care s-ar putea produce din cauza acestei situaţii. Acum, după mai bine de două săptămâni de la sesizare, femeia revine cu o nouă reclamaţie, arătându-se total nemulţumită de lipsa de interes a autorităţilor.

"Deja de o lună stâlpişorii sunt căzuţi înspre pistă. Legislaţia rutieră prevede obligativitatea bicicliştilor de a circula pe pista de biciclete unde aceasta este amenajată. Va întreb: aceste dungi trase pe asfalt, ce delimitează gropile de canal şi care au niste beţe de jumatate de metru căzute pe jos, dvs. le consideraţi "piste amenajate"? În fiecare zi, când mergem şi ne întoarcem de la lucru, trebuie să suportam bătaia dumneavoastră de joc şi trebuie să ne riscam viaţa pe "pistele de biciclete" pentru ca dorim o alternativa sănătoasă a transportului pana la locul de muncă şi înapoi", a scris Cristina Bede.

Şi alţi biciclişti se arată îngrijoraţi de acestă problemă. Spre exmplu, un alt clujean a postat pe acelaşi portal o sesizare asemănătoare. Pe lângă faptul că bărbatul se plânge 11 stâlpi îndoiţi, acesta crede că soluţia autorităţilor de a delimita piste în acest fel este greşită, drept urmare şi pagubele existente.

"Este ok ca incercaţi să delimitaţi pistele de biciclete dar totuşi asta o fi cea mai buna soluţie? Mă întreb ce se vor intampla cu aceşti stâlpi la iarna când maşinile de dezăpezit vor curaţa drumul. Oare zapada care este împinsă pe margine va afecta rezistenţa acestor stâlpi? Şoferii maşinilor de dezăpezit vor avea oare acea precizie încât să nu lovească cu lama aceşti stâlpi ? Ma întreb din nou cum se face curăţarea pistelor de biciclete în zonele unde sunt montaţi stâlpii având în vedere că în unele zone lăţimea pistei de biciclete este de 60 cm iar masina care curăţă drumul este mai lată de atât", a transmis un alt clujean.

Acesta le să şi sfaturi autorităţilor despre modul în care ar putea să amenajele pista de biciclete

"Oare nu era mai ok ca în loc de stâlpi să avem un fel de borduri care să fie vopsite fosforescent? În caz că şoferul unei maşini face o manevră greşită, cu siguranţă un stalpisor de plastic nu-l va opri să ajungă pe pista de biciclete, dar o bordură va ajuta cu siguranţă mai mult şi îi va da un mic şoc maşinii care s-ar putea redresa. Ca să nu ziceţi ca sunt doar carcotaş, vă ataşez şi o poză cu pista de biciclete delimitată de borduri", adaugă acesta.

Comenteaza