Demonstraţie hipică la Cluj. Sunt prezentate stilul de luptă şi tradiţiile popoarelor nomade

Demonstraţie hipică la Cluj. Sunt prezentate stilul de luptă şi tradiţiile popoarelor nomade
Clujenii vor putea asista duminică, 4 octombrie, la o demonstraţie hipică. Călăreţii vor prezenta tactici de vânătoare şi luptă, dar şi viaţa nomadă a hunilor şi a altor popoare din Est.

Evenimentul cuprinde prezentarea tradiţiilor maghiare şi a poparelor nomade (sciţi, sarmaţi, huni, avari, pecenegi, cumani) din secolele IV-XIV. Mai exact, spectatorilor le vor fi prezentate elemente precum stilul de luptă, modul de viaţă, portul, jocurile şi tradiţiile popoarelor nomade.

Echipamentele, ţinuta, armele, harnaşamentul caiilor au la bază modele folosite şi în ziua de azi de către popoarele nomade, sau reconstituiri ale descoperirilor arheologice ori după descrieri apărute în diferitele cronici, în mare măsură fiind executate de membrii asociaţiei. "Toate prezentările sunt călare, se folosesc cai din rasa autohtonă huţul", anunţă organizatorii.

Vulturii din Călata, organizatorii evenimentului, cunoscuţi şi sub numele de Călăreţii de la Stana reprezintă una dintre cele mai vechi trupe de reconstituire istorică din România, prezentând spectacole hipice în diverse localităţi din Transilvania de peste un deceniu.

Demonstraţia va avea loc duminică de la ora 13 în Cluj-Napoca, în zona Cetăţuia, spaţiul dintre hotelul Belvedere şi turnul paraşutiştilor. La finalul spectacolului, în limita disponibilităţii, cei prezenţi vor avea posibilitatea de a călări

Demonstraţia hipică este organizată în cadrul proiectului pentru bugetare participativă COM'ON Cluj-Napoca, iniţiat de Grupul PONT şi finanţat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, derulat prin Fundaţia Comunitară Cluj (FCC).

 

Comenteaza