Weekendul infracţiunilor rutiere. Ce au constatat poliţiştii

Weekendul infracţiunilor rutiere. Ce au constatat poliţiştii
Ultimele zile ale săptămânii trecute au fost dominate de infracţiuni rutiere, controalele poliţiei lăsându-se cu sute de sancţiuni aplicate.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în număr mare pe principalele artere de circulaţie pentru a determina participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie.

În cadrul acţiunii au fost constatate 22 de infracţiuni rutiere, cele mai multe făcând referire la conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ori cu permisul anulat/ suspendat şi conducerea unor vehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

"Au fost luate măsuri ferme faţă de conducătorii auto care au încălcat prevederile Codului penal referitoare la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, ori faţă de cei care nu au respectat regulile de circulaţie", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

De asemenea, pentru alte încălcări ale normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice poliţiştii au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 82 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteză, factor principal în producerea accidentelor de circulaţie.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 41 de permise de conducere şi retrase şapte certificate de înmatriculare.

Comenteaza