Un tren încărcat cu motorină a deraiat. Trafic feroviar deviat

Un tren încărcat cu motorină a deraiat. Trafic feroviar deviat
Traficul feroviar din zona Transilvaniei are de suferit din cauza deraierii unor vagoane din compunerea unui tren de marfă încărcat cu produse petroliere.

Conform conducerii CFR, incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01:40, pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între staţiile Racoş şi Rupea. Trenul respectiv, care aparţine operatorului naţional, transporta produse petroliere şi avea în compunere 33 de vagoane, dintre care şapte au deraiat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a precizat că motorina s-a scurs din trei vagoane, pompierii intervenind cu trei autospeciale cu apă şi spumă, însă nu au existat victime.

Reprezentanţii CFR informează că după ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de intervenţie aflate la faţa locului vor interveni pentru eliberarea totală a căii ferate.

Pe de altă parte, în urma incidentului circulaţia feroviară a fost închisă în zonă, iar graficul de circulaţie al trenurilor IR a fost retrasat pentru ziua de joi, 19 noiembrie, pe ruta deviată Braşov-Sibiu-Copşa Mică, iar trenurile locale (Regio) circulă pe segmentele feroviare Braşov- Racoş, Rupea - Copşa Mică şi mai departe spre destinaţiile finale.

De asemenea, patru trenuri IR au graficul trasat pe ruta deviată:

- IR 1741 care circulă în relaţia Bucureşti-Satu Mare
- IR 1745 care circulă în relaţia Bucureşti-Satu Mare
- IR 1742 care circulă în relaţia Satu Mare-Bucureşti
- IR 1746 care circulă în relaţia Satu Mare-Bucureşti
- IR 1539 care circulă în relaţia Braşov-Cluj Napoca
- IR 1538 care circulă în relaţia Cluj Napoca-Braşov

Pentru informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, călătorii sunt rugaţi să acceseze pagina de internet a SNTFC CFR Călători sau să sune la numărul de telefon 021/9521.

Comenteaza