Elevii au luat cu asalt sediul Poliţiei. Ce au făcut acolo FOTO

Elevii au luat cu asalt sediul Poliţiei. Ce au făcut acolo FOTO
Circa 600 de şcolari şi preşcolari au aflat secretele muncii de poliţie, vizitând sediul unităţii de poliţie de pe strada Albac, cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise", eveniment organizat în contextul Şcolii Altfel.

Poliţia Clujeană a expus autospecialele aflate în dotarea structurilor de poliţie rutieră, autovehiculele folosite de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale şi Laboratorul Criminalistic.
De asemenea, armamentul şi echipamentul de protecţie utilizate de către poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, trusele şi echipamentele criminalistice au fost atent analizate de către cei mici.

Cei prezenţi au asistat la exerciţii demonstrative cu câinii de serviciu, pregătite de poliţiştii pentru acţiuni speciale, precum şi la prezentări practice ale criminaliştilor pentru descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme.

De asemenea, a fost vizitat şi sediul Poliţiei oraşului Huedin de către 25 de elevi din cadrul unei şcoli din Călăţele. Astfel, a avut loc o prezentare a tehnicii aflate în dotarea Poliţiei, la finalul vizitei fiind oferite diplome, ecusoane şi cadouri participanţilor.

O activitate inedită a fost organizată la Salina Turda, unde poliţiştii au abordat tema ,, 112 - apelul care îţi salvează viaţa!", în faţa a circa 200 de elevi.

Pe parcursul întregii săptămâni, poliţiştii clujeni ,,au luat măsuri" pentru a întări ideea, în faţa tinerilor, că rolul acestora este de a a veghea la siguranţa lor şi de a-i sprijini în problemele cu care se confruntă. Totodată, având în vedere că se apropie vacanţa şcolară şi sezonul cald, poliţiştii clujeni au acţionat preventiv şi au expus o serie de recomandări referitoare la respectarea regulilor de circulaţie rutieră, atât în calitate de pietoni, cât şi de biciclişti.

Comenteaza