Sute de case inundate în judeţul Cluj în urma ploilor torenţiale

Sute de case inundate în judeţul Cluj în urma ploilor torenţiale
Opt autospeciale cu peste 30 de salvatori, din trei subunități ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au intervenit în diverse locuri din județ, pentru scoaterea apei din subsoluri inundate, degajarea căilor rutiere de copaci doborâți de vânt sau alte tipuri de materiale căzute în urma ploilor torenţiale.

Situații mai deosebite s-au înregistrat în localitatea Valea Drăganului unde au fost afectate câteva zeci de gospodării, dispuse pe o suprafață de circa 30 ha, urmare a unei viituri mari de apă acumulate pe un versant din apropiere.

În acestea gospodării au fost afectate subsoluri, fântâni cu apă potabilă sau diverse culturi din gospodării și în comuna Băișoara unde un podeț a fost luat de ape.

"Au fost ploi torenţiale şi cred că au fost peste 120 de litri de apă pe metru pătrat, oamenii din sat spun că nu au văzut niciodată aşa ceva. Au fost afectate peste 120 de gospodării, curţi şi subsoluri ale caselor, iar în anumite porţiuni apa a depăşit o jumătate de metru şi a acoperit şi 15 ha de teren agricol, de culturi.

Avem patru străzi din sat acoperite de ape şi a fost afectat şi un drum judeţean, dar am reuşit să intervenim la timp astfel că se poate circula pe el. Şi un pârâu, Valea Lungii, a ieşit din matcă", a spus primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca.

În municipiul Cluj Napoca pompierii au fost solicitați în zece locații pentru a scoate apa din diverse imobile inundate - str. Iuliu Coroian, Dunării, Mureșului, Câmpeni, I. L. Caragiale, Feroviarilor, a înlătura arbori coborâți de vânt - str. Vidraru, Retezat, Fabricii, Scorțarilor, Mehedinți și pentru a înlătura un panou publicitar căzut  - Bd.21 decembrie 1989).

Intervenția pompierilor a fost solicitată și pentru trei imobile inundate din localitatea Călata, comuna Călățele, unde a fost necesară scoaterea apei din subsol.

Comenteaza