Elicopterul SMURD pentru Regiunea Nord-Vest, funcţional până la finele anului

Elicopterul SMURD pentru Regiunea Nord-Vest, funcţional până la finele anului
Elicopterul SMURD care va deservi Regiunea Nord-Vest ar putea deveni funcțional din acest an, aparatul urmând să aibă baza la Zalău, dar să fie coordonat de SMURD Cluj.

'Baza unde va fi amplasat elicopterul SMURD este aproape gata, a făcut-o Consiliul Județean Sălaj. Există elicopter de rezervă pentru pornire, să vedem cu colegii de la aviație, pe partea de piloți, de pregătire. Eu sper ca în cel mai scurt timp, în cursul acestui an, să reușim să pornim baza', a spus Raed Arafat, la Cluj-Napoca unde a participat la festivităţile ocazionate de 'Înmânarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Avram Iancu al județului Cluj' și 'Aniversarea a 80 de atestare documentară a pompierilor militari din Cluj', desfășurate în fața Teatrului Național din Cluj-Napoca.

Elicopterul va funcţiona sub coordonarea SMURD Cluj pe regiunea de Nord-Vest şi va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa.

Elicopterul nu va avea însă baza aeriană la Cluj, ci la Zalău, din motive pur organizatorice. „Dacă îl aducem la aeroportul din Cluj anihilăm jumătate din zona de intervenţie a Mureşului şi atunci l-am îndepărtat un pic. Lucrăm pe cercuri calculate bine", declara Arafat în 2014.

Partea medicală va fi total sub coordonarea SMURD Cluj, în cooperare cu SMURD Oradea care va asigura, de asemenea, o parte din medicii care vor deservi în caz de nevoie. Valoarea elicopterului care va deservi şase judeţe se ridică la suma de peste 5 milioane de euro.

 

Comenteaza